Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trecerea cu bacul in IMB este inca dificila

Stau si asteapta, rabdatori, minute sau chiar ore in sir, doar-doar vor putea trece Dunarea cu bacul. Este vorba despre zecile de persoane care, din motive de serviciu, sau pur si simplu personale, trebuie sa ajunga in Insula Mare a Brailei. Pentru ca densitatea gheturilor in zona este inca de circa 60%, trecerea dinspre Braila spre IMB se face doar cu remorcherul si numai pentru persoane. Transporturile nu au loc la ore regulate, iar oamenii trebuie sa astepte sa se adune destui calatori, ca sa merite sa se porneasca remorcherul. Acesta pleaca la drum asistat, intotdeauna, de un al doilea remorcher, care sa intervina, in caz ca apare vreo problema.
Oamenii se aduna la malul Dunarii, pe ponton si se intreaba unii pe altii daca stiu ceva despre plecarea bacului: se trece, nu se trece pe partea cealalta si cind? Ei privesc cu bucurie fiecare noua persoana care apare in zona, in speranta ca vor fi mai multi, iar remorcherul va pleca mai repede. "Nu stim daca trece, ca nu ni s-a spus inca. Acum, stim si noi ca depinde de sloiuri, depinde si de incarcatura... Asteptam sa vedem ce se intimpla. Vad ca nu mai sint sloiuri asa de multe ca zilele trecute, asta este un semn bun, nu?", ne spunea, ieri dimineata, un barbat care dorea sa treaca in IMB. "Acolo stam, deci trebuie sa facem neaparat pasul asta, chiar daca ne e frica, chiar daca nu, trebuie sa trecem. Asta e singura noastra sansa", ne declara o tinara. "Nu-mi este frica, au fost si ierni mai grele, totul este sa porneasca bacul. A fost greu zilele acestea, cit nu s-a putut trece cu masina, dar bine ca se poate trece si cu remorcherul, ca mai ai nevoie sa vii in oras, nu putem sa stam izolati, acolo. Dunarea a fost mai inghetata si au fost unele probleme la traversare, de aceea nici acum nu se porneste bacul. Cred ca, totusi, remorcherul o sa treaca, vad ca nici sloiurile nu mai sint asa de mari cum au fost zilele trecute, si sa speram ca o sa-i dea drumul", ne-a spus o alta localnica din IMB.
Marian Ionel, seful Serviciului Nave din cadrul TCE 3 Brazi, ne-a confirmat ca, deocamdata, nu se poate trece cu masinile de pe un mal pe altul al Dunarii, pentru ca bacul nu a primit avizul Capitaniei pentru a efectua cursele normale. El ne-a asigurat insa ca, pentru persoanele care au nevoie sa ajunga in IMB, se asigura citeva curse pe zi, cu remorcherul: "Momentan trecerea se face in Insula Mare a Brailei doar cu remorcherul, cu persoane si asiguram in acest fel rezolvarea problemelor de urgenta pentru cei care trebuie sa ajunga in Insula, fie la serviciu, fie la locuinta proprie. Cit priveste trecerea cu masinile, deocamdata gheata ne impiedica sa facem traversarea cu bacul. Densitatea gheturilor in portul Braila a scazut la 60%, insa nu ne permite trecerea cu bacul. Speram ca, in zilele urmatoare, sa obtinem acordul Capitaniei si sa putem relua cursele obisnuite. Cit au fost zilele acelea foarte geroase, am efectuat chiar si noaptea citeva transporturi de urgenta, a fost vorba despre niste urgente medicale".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii