Mergi la conţinutul principal

"Trebuie să preîntâmpinăm comportamente reprobabile"

Pentru ca partidele să se deruleze în condiţii optime, din toate punctele de vedere, AJF a trimis în această săptămână adrese către toate formaţiile angrenate în cele două competiţii, în care se precizează că în conformitate cu regulamentul de organizare al activităţii fotbalistice, FRF şi regulamentul AJF toate asociaţiile sportive şi cluburile organizatoare răspund de buna organizare şi desfăşurare a jocurilor şi au obligaţia să ia toate măsurile pentru prevenirea şi înlăturarea oricăror incidente ce s-ar putea produce înainte, în timpul sau după terminarea partidelor.

Potrivit regulamentului, echipelor gazdă le revin următoarele obligaţii regulamentare:
- Să aducă permanent în atenţia spectatorilor spiritul de sportivitate, fair play, de ordine şi disciplină.
- Să interzică expunerea pe stadioane a lozincilor cu caracter jignitor, calomnios şi a celor care se referă la politică.
- Să asigure, cu ajutorul oamenilor de ordine îndepărtarea persoanelor sau grupurilor de persoane care se comportă violent sau scandează expresii triviale.
- Să interzică introducerea şi consumul de băuturi alcoolice în incinta stadioanelor.
- Să nu permită accesul în incinta terenului sau la vestiare a persoanelor neautorizate de regulament.
- Să asigure protecţia oficialilor, a arbitrilor şi observatorilor de la sosire şi până la plecarea din localitate.
- Să desemneze două persoane care să asigure securitatea arbitrilor pe toată durata în care se află pe stadion, pe culoarele de acces, de la cabină la teren şi invers, iar la vestiare să se permită numai intrarea persoanelor autorizate.

"Nerespectarea acestora atrage de la sine sancţionarea celor vinovaţi şi a echipei implicate, potrivit prevederilor regulamentare.

Nu-mi face plăcere când văd amenzi, jucători eliminaţi, conducători de echipe sancţionaţi, terenuri suspendate. Ar fi bine ca aceia care se ocupă de echipe să facă un regulament de ordine interioară, pe care să-l cunoască toţi jucătorii, pentru că, în opinia mea, toată lumea trebuie să priceapă că ne aflăm în 2009, societatea progresează în toate domeniile, de aceea şi noi trebuie să luăm măsurile regulamentare, ca să preîntâmpinăm comportamente reprobabile", a declarat Marin Petrescu, preşedintele AJF.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro