Mergi la conţinutul principal

Tratament regesc pentru cinefilii brăileni

• în acest sfârşit de săptămână, la “Cinefeel”, singurul cinematograf de artă din Brăila, vor rula cinci filme unul şi unul, toate propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”

 

La sfârşitul acestei săptămâni, timp de trei zile, brăilenii pasionaţi de film pot vedea la “Cinefeel”, singurul cinematograf de artă existent în Brăila, pelicule de calitate, apreciate de criticii internaţionali şi propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”. Astfel, vineri, 22 februarie, de la ora 18.30, va rula “Burning”, de Lee Chang-Dong, producţie Coreea de Sud. Sâmbătă, 23 februarie, de la ora 17.00, este programat “Cold War”, de Pawel Pawlinkowski, producţie Polonia, Franţa şi Marea Britanie. Tot sâmbătă, de la ora 19.30, va fi proiectat filmul japonez “Shoplifters”, de Hirokazu Koreeda. Duminică, 24 februarie, la ora 17.00, va rula “Donbass”, de Sergei Loznitsa, producţie Germania, Ucraina, Franţa, România şi Olanda. În fine, duminică, de la 19.30, este programat “Capernaum”, de Nadine Labaki, producţie Liban şi SUA.

“Burning” este filmul care a întrunit sufragiile criticilor pentru cel mai bun film din competiţia oficială de la Cannes 2018. Lee Chang-Dong, figură marcantă a cinematografiei coreene, s-a impus în atenţia criticii internaţionale cu filmele “Green Fish” şi “Oasis”, care l-au consacrat drept un autor subtil, sofisticat, radical - calităţi pe care de demonstrează cu prisosinţă şi în “Burning”.

“Cold War” poate fi considerat ca fiind una dintre cele mai întunecate poveşti de dragoste spuse vreodată. Într-o manieră stilizată pe ritmuri de jazz şi muzică populară poloneză, proiecţia dezvăluie o idilă care reuşeşte să spulbere obstacole dintre cele mai imposibile, pe parcursul unui interval de 15 ani, între 1949 şi 1964. „Cold War” este semnat de Pawel Pawlikowski, regizorul filmului „Ida”, câşitigătorul Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin. Anul trecut, a fost distins la Cannes cu Premiul pentru cel mai bun regizor.

“Shoplifters” este un alt film de excepţie, care i-a adus regizorului Koreeda Hirokazu primul Palme d’Or din carieră, la cea de-a şaptea selecţie a acestuia în selecţia oficială de la Cannes. După Premiul Juriului primit în anul 2013 pentru „Like Father, Like Son”, Koreeda a primit anul acesta recunoaşterea supremă pentru un film cald şi emotionant despre o familie de hoţi mărunti care gasesc o fetiţă abandonată şi decid să o creasca ca şi cum ar fi copilul lor.

“Donbass” este un film de razboi care ilustreaza absurdul intr-o maniera comică, halucinantă pe alocuri. Se poate spune ca seamănă cu un portret în 13 capitole al celei mai tulburate zone din Europa zilelor noastre.

“Capernaun” este şi el un film de Oscar. Un film care spune povestea lui Zain, un băieţel libanez care-şi dă parinţii în judecată pentru „delictul” de a-l fi adus pe această lume.

Biletele costă 15 lei/persoană şi pot fi rezervate la numărul de telefon 0720.562.933. Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Artă Cinefeel poate fi consultată pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/.

Cinematograful se află în incinta Centrului de Creaţie Brăila, Piaţa Traian, Nr. 2, Etaj 1, intrare prin Calea Galaţi

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro