#TrashtagChallenge. “Curăţenia de primăvară” începe în Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

#TrashtagChallenge. “Curăţenia de primăvară” începe în Brăila

• acesta este titlul unei acţiuni de ecologizare organizată de un grup de brăileni cu spirit civic • “Curăţenia de primăvară” are loc sâmbătă, 30 martie, punctul de întâlnire pentru cei care vor să facă din Brăila un loc mai curat este ştrandul de pe Faleză

 

În ultimii ani, în mediul online au circulat tot felul de provocări. Însă dacă până acum multe dintre ele erau menite să adune doar “like-uri”, mai nou, la nivel global a devenit viral un nou “challenge”, unul care va avea urmări frumoase asupra mediului înconjurător. Este vorba despre #TrashtagChallenge, o provocare prin care oamenii din toate oraşele şi toate ţările sunt indemnaţi să îşi rupă din timpul lor câteva ore pentru a face curăţenie în zonele pline de gunoaie din jurul lor. Şi la Brăila este prezentă această mişcare prin Asociaţia “Iubesc Brăila”, formată dintr-un grup de brăileni ce şi-au propus să nu mai stea să privească indiferenţi de pe margine şi să se implice pentru a schimba lucrurile. Aceştia şi-au propus ca sâmbăta aceasta, pe 30 martie, începând cu ora 10.00, să iasă la “Curăţenia de primăvară” şi să ecologizeze zona Falezei.

“Eu puteam să plec acum vreo 4 ani, să plec de tot din Brăila şi din România. Dar am zis să mai dau o şansă şi să rămân. Dacă am ales să rămân, când trec pe lângă nişte chestii şi nu îmi convin încerc să le schimb. Aşa am reuşit împreună cu alţi 7 brăileni să ecologizăm zona unde se află ancorată Nava Mureş. Sâmbătă vom merge pe Faleză şi vom face curăţenie acolo. Ideea organizării acestei activităţi mi-a venit după ce m-am plimbat cu copilul meu pe Faleză, unde nu mai fusesem de mult timp. Mi-a plăcut cum arată, însă când am văzut toată vegetaţia aceea uscată am zis că trebuie să schimb acea imagine. Cred că fiecare dintre noi trebuie să înţeleagă că este nevoie de implicare. Mai ales tinerii. Acum e campania de curăţenia, pe urmă vedem ce ar mai fi necesar să îmbunătăţim şi facem o altă campanie. Probleme sunt în mai multe domenii, dar prin implicare le putem rezolva”, ne-a spus Ionel Tătăruş, unul dintre organizatorii evenimentului.

Totodată, sâmbătă, un alt organizator al evenimentului va strânge donaţii pentru a le putea oferi un cadou de Paşte unor copii mai puţin norocoşi. De aceea, brăilenii care vor dori să participe la “Curăţenia de primăvară” pot aduce şi o mică donaţie pentru a le oferi o bucurie unor micuţi.

Aşadar, sâmbătă, pe 30 martie, brăilenii sunt aşteptaţi să fie partea din mişcarea globală #TrashtagChallenge. Locul de întâlnire este în faţă la ştrandul de pe Faleză. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului Curățenia de Primăvară (#TrashChallenge).

 

Ce este #TrashtagChallenge?

Provocarea #TrashtagChallenge lansată pe reţelele de socializare îi împinge pe tineri să cureţe gunoaiele şi apoi să îi provoace şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Zeci de mii de internauţi s-au implicat în această campanie online numită#Trashtag Challenge, scriu cei de la libertatea. Internauţii au curăţat până acum plaje, parcuri sau drumuri pline de gunoaie şi, pe lângă faptul că şi-au promovat imaginile online, au încercat în acelaşi timp să crească gradul de conştientizare asupra cantităţii de gunoi pe care îl producem.

Provocarea #Trashtag a fost creată în 2015 de compania UCO Gear ca parte a unei campanii de protejare a zonelor sălbatice. Dar o postare făcută săptămânile trecute pe Facebook şi care se adresa adolescenţilor a retrezit la viaţă hashtagul vechi de aproape patru ani. Numai pe Instagram, au fost peste 35.000 de posturi cu hashtag trashtag (n.r. trash - gunoi, tag – etichetare) şi variaţii ale acesteia.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro