Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tranzactiile imobiliare vor fi scutite de TVA

De la 1 ianuarie 2007 locuintele si terenurile s-ar putea ieftini cu aproape o cincime. Nu e vorba despre o cadere a pietei, ci de eliminarea unei taxe, respectiv a TVA-ului din pret.
Aceasta ieftinire va fi totusi valabila numai in cazul tranzactiilor dintre o firma si o persoana fizica. Noul proiect de lege privind taxa pe valoarea adaugata nu va avea efecte doar pe piata imobiliara.
Tranzactiile imobiliare vor fi scutite de TVA. O persoana fizica ce va cumpara anul viitor o locuinta de la o firma nu va mai plati si taxa pe valoarea adaugata, de 19%, pe care este obligat sa o achite acum.
Preturile mai mici ale caselor vindute de firme vor presa piata imobiliara, iar preturile apartamentelor din cartiere, considerate supraevaluate, vor scadea.
In turism, vestile nu sint la fel de bune. Noul proiect prevede ca vor exista, in continuare, doua cote de TVA, 9% si cota standard de 19%.
De anul viitor, meditatiile profesorilor si serviciile postale s-ar putea ieftini pentru ca sint scutite de TVA. In schimb, produsele si serviciile producatorilor agricoli vor fi mai scumpe pentru ca li se aplica 19%. Acestea sint acum scutite de aceasta taxa.
Proiectul de lege privind taxa pe valoarea adaugata este supus acum dezbaterii publice si urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2007.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii