Transpunerea teoriei în practică i-a pus în dificultate pe elevi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Transpunerea teoriei în practică i-a pus în dificultate pe elevi

Cei 1.859 de elevi de clasa a XII-a, înscrişi la simularea examenului de bacalaureat, au susţinut vineri ultima probă, cea la alegere a specializării. Ei au dat lucrări la: Fizică, Chimie organică, Biologie, Informatică, Sociologie, Filosofie, Economie, Psihologie, Geografie, Chimie anorganică, Logică. La proba de ieri au lipsit 266 de elevi, cei mai mulţi, peste 30, fiind înregistraţi la: Liceul Tehnologic "Oncescu" Ianca, Colegiul Economic "Ion Ghica" şi Colegiul "Edmond Nicolau". 

Cei mai mulţi candidaţi, aproximativ 800, au fost la geografie, disciplină la care subiectele s-au încadrat în programă, dar le-au oferit şi surprize elevilor. "Subiectul III a fost inedit, în sensul că a tratat Republica Moldova, o ţară vecină. Au fost date cifre reale, pe care elevii trebuie să le interpreteze în baza noţiunilor teoretice pe care le ştiu. Marea problemă, nu numai la geografie, ci a întregului sistem de învăţământ, este transpunerea în practică a noţiunilor teoretice. Subiectul a fost simplu. Era nevoie doar de atenţie şi logică. Un subiect ceva mai dificil, dar care valora doar două puncte, a fost cel care le solicita elevilor un motiv pentru care hidrocentralele se construiesc mai ales în zona montană. Era nevoie aici de un răspuns mai pretenţios, dar subiectul nu valora foarte mult", a explicat inspectorul de geografie, prof. Cătălin Canciu.
Lucrările se vor corecta în cele două centre de evaluare, de la liceele "Istrati" şi "Moisil". Rezultatele la simulare se vor afla pe 14 martie. Următoarea simulare, şi ultima, este planificată pentru luna mai.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro