Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Transportul in comun si cel feroviar - paralizate din cauza gerului

Gerul napraznic care s-a instalat in zona a provocat inca de la primele ore ale diminetii de ieri probleme in domeniul transportului in comun. Astfel, zeci de calatori au asteptat cu infrigurare in statii mijloacele de transport blocate din cauza gerului fie in garaje, fie pe trasee. Abia dupa ora 10.00 lucrurile au reintrat treptat in normal, atit autobuzele cit si tramvaiele revenind in graficul de circulatie. Cauza acestor disfunctionalitati in serviciul de transport in comun a constituit-o, dupa cum a explicat conducerea SC "Braicar", temperaturile scazute: "Probleme au fost inca de dimineata cind o parte dintre autobuze nu au putut fi pornite, fiind inghetate. De asemenea, pe traseul Independentei, in dreptul Clubului Progresul, din cauza rigidizarii patografului si contractatii liniilor aeriene de alimentare, un tramvai a blocat circulatia in traseu, fiind necesara interventia echipei pentru a reface legaturile rupte", a declarat directorul general al SC "Braicar", Cornel Sandulescu.
De asemenea, si CFR Calatori a raportat o serie de intirzieri in circulatia trenurilor de calatori, problemele fiind generate de inghetarea dispozitivelor de ridicare a pantografelor locomotivelor. Astfel, directorul Regionalei CFR Calatori Galati a precizat ca intirzieri de aproape o ora au avut trenurile pe relatia Galati - Brasov si Galati - Buzau, acestea fiind intr-un final remorcate de alte locomotive. In plus, si rapidul 871 Bucuresti Nord - Galati, cu plecare din capitala la ora 9.42, a sosit in statia CFR Braila cu o intirziere de peste o jumatate de ora. Sursa citata a subliniat ca, in conditiile in care avertizarile meteo nu sint deloc imbucuratoare, a dispus aplicarea unor masuri menite sa evite inregistrarea unor probleme de aceeasi factura.

In caseta

Vintul puternic a lasat fara curent electric 11 localitati
* o conducta din reteaua RA "Apa" s-a spart din cauza gerului

Dragos G. TUDOSE

Furnizorul de energie electrica a raportat ca nu a inregistrat, ieri, avarii in instalatiile proprii de medie tensiune din cauza fenomenelor meteo. In schimb, probleme au aparut in reteaua de joasa tensiune, fiind inregistrate mai multe deranjamante. Astfel, in data de 22 ianuarie, in judet s-au inregistrat deranjamente colective avind drept cauza conductoare rupte ale retelei de joasa tensiune. "Aceste deranjamente s-au inregistrat in localitatile Spiru Haret, Tepes Voda, Gradistea, Sutesti, Bordei Verde, Frecatei, Tufesti, Tibanesti, Chiscani, Gurguieti si Cazasu. La ora transmiterii comunicatului (13.00 - n.r.) deranjamentele din zona Ianca si cele din Chiscani si Cazasu sint rezolvate, celelalte fiind in lucru", se arata in comunicatul de presa al Sucursalei locale de Distributie a Energiei Electrice (SDFEE). De asemenea, probleme din cauza vintului puternic au fost inregistrate si in municipiu, generate in cea mai mare parte tot de conductoare rupte in reteaua de joasa tensiune, in zona strazilor Mihai Bravu, Barbu St. Delavrancea, Nicolae Titulescu si Moldovei, toate solutionate pina in ora 13.00.
Si regia locala de apa-canal a avut ieri probleme in retea si, chiar daca nu a fost majore, au afectat furnizarea in conditii normale a apei potabile. Astfel, dupa cum a explicat conducerea RA "Apa", pentru remedierea unei avarii la o conducta de fonta casanta care a cedat din cauza frigului, survenita in zona strazii Teatrului, in apropierea Cinematografului Central, a fost necesara intreruperea funizarii apei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii