Mergi la conţinutul principal

TRANSGAZ sub conducerea unui brăilean. Lucrările sunt în grafic la proiectul BRUA

• în week-endul trecut, brăileanul Ion Sterian, directorul general al Transgaz, a verificat personal toate şantierele • proiectul BRUA este de o importanţă colosală pentru România, care poate deveni un mare jucător pe piaţa energiei, ceea ce  va diminua substanţial influenţa gazelor ruseşti

 

Directorul general al Transgaz, brăileanul Ion Sterian,  a efectuat în aceste zile vizite pe toate şantierele şi a evaluat la faţa locului cum evoluează lucrările la proiectul BRUA.  Sterian a constatat că proiectul se derulează conform planului. Astfel, în prezent se lucrează pe toate şantierele, fiind implicaţi un număr total de aproximativ 500 de muncitori în această fază a construcţiei, informează presa centrală. Întrucât lungimea aproximativă a gazoductului este de 500 de kilometri, proiectul este împărţit în 100 de tronsoane a câte 5 kilometri de fir linear (conductă de gaze) pe fiecare tronson.

Reamintim că în primăvara acestui an, Transgaz, transportatorul naţional de gaze, a fost supus mai multor presiuni politice, unele dintre ele vizând amânarea lucrărilor la proiectul BRUA, faza I, chiar cu riscul de a pierde o finanţare europeană de 180 de milioane de euro. Chiar şeful PSD de la acea dată Liviu Dragnea a atacat conducerea Transgaz. În ciuda acelor atacuri, conducerea Transgaz a continuat proiectul susţinut de Comisia Europeană, lucrările fiind chiar accelerate, iar termenul de finalizare a rămas 31 decembrie 2019.
Potrivit unor surse HotNews.ro, conducerea Transgaz a fost acuzată de prea mult pro-europenism şi de trădare de ţară”, pe motiv că îşi concentrează eforturile mai mult pe proiectul BRUA, în loc să construiască reţele de gaze la sate. Alde Dragnea nu a ţinut cont de explicaţii precum că trebuie finalizate lucrările la timp, mai ales că UE a acordat un grant de 179 de milioane de euro, şi nici de faptul că nu Transgaz se ocupă de construirea reţelelor de gaze la sate, ci companiile de distribuţie.

 Magistrala de transport a gazelor naturale între România, Bulgaria, Ungaria şi Austria (BRUA) face parte din ansamblul de măsuri menit să reducă dependenţa de gazele ruseşti şi implicit influenţa Rusiei în politicile energetice europene.  Importanţa BRUA a fost consacrată la nivel european prin atribuirea statutului de proiect de interes comun. Proiectul BRUA a fost inclus pe Lista proiectelor de interes comun începând cu anul 2013, când a fost adoptată prima astfel de Listă a Uniunii Europene. Ca urmare, finanţarea construcţiei în valoare de 478,6 milioane  euro va fi realizată în principal din credite BERD şi BEI, inclusiv printr-un grant nerambursabil în valoare de 179,6 milioane euro, oferit de Uniunea Europeană. Faza a II-a a construcţiei va mai însemna încă 68,8 milioane  euro şi are termen de realizare anul 2022.

 

Sterian, profesor onorific la Oxford

 

Că directorul general al Transgaz, Ion Sterian, se bucură de apreciere la nivel internaţional o demonstrează şi nominalizarea sa de o importantă organizaţie britanică pentru obţinerea titlului de Profesor Onorific al Uniunii Academice Oxford în domeniul afacerilor şi managementului. Evenimentul a avut loc pe data de 2 iulie, la Milano. “În numele Academic Union Oxford – o prestigioasă comunitate academică multiculturală ce reuneşte profesionişti, cercetători, experţi, inventatori – permiteţi-mi să îmi exprim aprecierea faţă de domnia voastră şi faţă de dezvoltarea dinamică de succes a companiei pe care o reprezentaţi. Academic Union Oxford are ca obiectiv integrarea ştiinţei fundamentale în strategiile eficiente de afaceri”, îşi începea Anna Jones, Achievement Forum Coordinator în cadrul organizaţiei, scrisoarea adresată lui Ion Sterian. “Îmi exprim speranţa de a colabora în continuare şi îmi face plăcere să vă lansez propunerea, în calitatea domniei voastre de manager eficient ale cărui exemplu în afaceri şi realizări sunt demne de a primi atenţia colegilor de breaslă, de a confirma nominalizarea propusă de Academic Union Oxfrod.”, se mai arăta în invitaţia trimisă directorului general al Transgaz, brăileanul Ion Sterian, despre care ziarul nostru a scris la începutul lunii. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro