Mergi la conţinutul principal

Transgaz. Profit uriaș pe primele nouă luni

compania este condusă de directorul general Ion Sterian (foto) încă din 7 noiembrie, România are un volum de 3 miliarde metri cubi gaze în depozite

 

Compania “Transgaz”, condusă de brăileanul Ion Sterian, în calitate de director general, a raportat un profit net de 273,559 milioane de lei după primele nouă luni ale acestui an, mai mare cu 144% față de perioada similară a anului trecut, în condițiile în care profitul net consolidat la nivel de grup s-a cifrat la 266,160 milioane de lei, în urcare cu 152%, potrivit Raportului trimestrial al companiei transmis luni, 14 noiembrie, Bursei de la București.
La nivel individual, veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare și de construcții, în valoare de 1,1 miliarde lei, au fost mai mari cu 16% decât cele realizate la 30 septembrie 2021. Important de menționat sunt și cheltuielile pentru investiții realizate la 30 septembrie 2022 care au fost de 179,489 milioane lei. Astfel, în perioada analizată au fost puse în funcțiune investiții în valoare de 108,236 milioane lei. Totodată, s-au rambursat rate la creditele angajate de societate pentru finanțarea lucrărilor de investiții în valoare de 105,006 milioane lei.
Transgaz de
ține statutul de monopol în transportul gazelor naturale din România și vehiculează circa 90% din totalul gazelor naturale consumate. Reamintim că încă din data de 7 noiembrie, România are un volum de 3 miliarde metri cubi gaze în depozite, ceea ce corespunde unui grad de umplere de 97,7% din capacitatea totală de înmagazinare.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, România are cu 701 milioane de metri cubi de gaze în plus în depozite. Astfel, pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene, de 80%, a fost atins încă din data de 17 septembrie.
Din anul 2008, compania este listată la Bursa de Valori București, 58,51% din acțiunile companiei fiind deținute de statul român reprezentat de Guvern prin Secretariatul General al Guvernului și 41,4903% de alți acționari (free-float).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro