Mergi la conţinutul principal

Transformări mari la HC Dunărea în mandatul lui Adrian Manole

* a fost diversificată gama de produse ale magazinului clubului, pentru  o mai bună vizibilitate  * a fost creat un cabinet medical modern * o altă noutate o reprezintă minitribuna oficială * obiectivul echipei – calificarea în cupele europene * “Ne-am dori ca tribuna să fie alb-albastră, să fie show în Polivalentă, la fiecare meci”, a spus Adrian Manole * surprize pentru brăileni pe 11 august * preşedintele HC Dunărea s-a declarat nemulţumit de ordinul emis de ministrul Sporturilor, Eduard Novak

 

 

 

 

Vineri, la ora 11.00, preşedintele HC Dunărea, Adrian Manole, a susţinut o conferinţă de presă la sediul clubului de la Sala Polivalentă, prilej cu care a prezentat transformările survenite la această grupare sportivă în cele şase luni de mandat.

Manole le-a prezentat ziariştilor prezenţi locul unde se va deschide magazinul clubului, cabinetul medical, cu dotări din cele mai moderne, minitribuna, cu 50 de scaune rezervată oficialităţilor, precum şi alte modificări făcute în Polivalentă pentru buna desfăşurare a meciurilor oficiale.

“Aici la intrare va fi amplasat magazinul clubului de la care suporterii vor putea procura produsele noastre, acum cu o gamă mai mare de oferte, de la căni şi brelocuri, la echipament sportiv, tricouri originale sau replici ale tricourilor originale. Ne-am dori ca tribuna să fie alb-albastră, să fie show în Polivalentă”, şi-a început prezentarea preşedintele HC Dunărea.

Sursa citată a vorbit şi despre cabinetul medical, cel în care se vor trata toate handbalistele legitimate la HC Dunărea.

“Un club care se respectă trebuie să aibă toate dotările necesare. Cabinetul medical era imperios necesar, este dotat cu criosaună, două  mese de masaj şi alte două aparate care pot fi luate şi în deplasări. Toate handbalistele noastre vor putea beneficia de tratament aici, am angajat şi un preparator fizic, ne dorim să nu ne mai confruntăm cu problemele medicale pe care le-am avut în campionatul trecut, la nivelul lotului de jucătoare. Avem şi o minitribună oficială, pentru sponsori, oficialităţi”, a explicat Arian Manole.

 

Obiectivul echipei – calificarea în cupele europene

 

Pentru sezonul competiţional 2022-2023, HC Dunărea are ca obiectiv calificarea în cupele europene.

“Ne dorim să jucăm fiecare meci ca pe o finală, să facem o impresie bună, să avem un public numeros şi gălăgios, cu ajutorul căruia să ajungem să jucăm în cupele europene. Am făcut investiţii la Sala Polivalentă, lotul este numeros şi valoros pe toate posturile, iar pregătirea fizică va face diferenţa. Dacă ne vom pregăti foarte bine, atunci nici accidentările nu vor mai interveni şi vom putea să ne realizăm ceea ce ne-am propus”, a continuat Manole.

 

Nemulţumit de ordinul emis de ministrul Sporturilor, Eduard Novak

 

Preşedintele clubului HC Dunărea Brăila este nemulţumit de ordinul emis recent de ministrul Sporturilor, Eduard Novak, care impune ca minimum 40 % din totalul sportivilor prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale să fie români. Manole a explicat că ideea este bună însă nu trebuia aplicată în acest moment, în care deja a început noul sezon competiţional.

“Nu pot eu să vorbesc în numele FRH, şefii federaţiei vor trimite un răspuns oficial la minister. Eu am mare încredere în noul preşedinte al FRH, Constantin Din. Ceea ce pot eu să spun este că la noi sezonul începe la 1 iulie, iar acest ordin a fost emis pe 7 iulie, dată la care lotul nostru era conturat. Nu consider că este fair play. Deocamdată nu ştim cum se aplică acest 40%, la total lot, la echipa din teren. Nu este o ideea rea. Dealtfel noi preşedinţii de cluburi am discutat şi am stabilit ca să cream o piramidă. Iar în acest sens am reînfiinţat, fără să fim forţaţi, echipa de Divizie. În acest moment avem toate grupele, ceea ce înseamnă că ne preocupă viitorul handbalului brăilean şi a celui românesc. Toţi ne dorim să avem în echipă jucătoare din România. Cum am mai spus, la data emiterii ordinului de ministru, lotul nostru era format şi, din fericire, avem şapte handbaliste române, însă în continuare consider că este foarte greu de gestionat această situaţie. Noi, la fel ca şi celelalte cluburi, ne-am propus un obiectiv şi am adus handbalistele de care aveam nevoie. Acum aşteptăm să vedem cum se vor derula lucrurile”, a mai spus Adrian Manole.

 

Marian Jinga: “Avem câte trei jucătoare pe post”

 

Cu acest prilej, vicepreşedintele Marian Jinga a spus că în acest moment HC Dunărea are un lot numeros, valoros şi că vor fi evitate episoadele din sezonul precedent în care antrenorul pregătea o anumită strategie de joc, pe care trebuia să o schimbe cu o zi înaintea partidei, din cauza accidentărilor din lot.

“Componenţa lotului nostru este cât se poate de bună. Avem câte trei jucătoare pe post, în momentul în care una se va accidenta avem soluţii. Atmosfera în lot este foarte bună, avem nevoie doar de susţinere din partea brăilenilor ca să ne îndeplinim obiectivul”.

 

“Neven Hrupec: Nu se schimbă regulile în timpul jocului”

 

Prezent la conferinţa de presă, Neven Hrupec consideră că “nu se schimbă regulile în timpul jocului” şi că acest ordin de ministru este greu de respectat.

“Nu este normal ce se întâmplă, nu cred că se pot respecta aceste decizii. Noi ne-am conturat lotul pe 1 iulie, eram deja gata pentru a da startul pregătirilor pentru noul campionat şi vii pe 7 iulie şi schimbi regulie. Nu este fair-play”, a spus antrenorul principal.

 

Surprize pentru brăileni pe 11 august

 

Conform precizărilor făcute de Adrian Manole, pe 11 august, la Polivalentă, va avea loc un eveniment cu multe surprize pentru brăileni. Preşedintele HC Dunărea a enumerat câteva dintre ele şi anume un concert al unui cântăreţ din Brăila, un spectacol de dans, va fi prezentată mascota clubului. Brăilenii vor asista la prezentarea oficială a lotului echipei HC Dunărea pentru sezonul 2022-2023 şi vor putea urmări bineînţeles un amical de gală, HC Dunărea – Rapid Bucureşti. Sursa citată nu a dorit să divulge şi celelalte evenimente care vor avea loc atunci.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro