Mergi la conţinutul principal

Trageri cu muniții de război la gurile Dunării

• este vorba de Exercițiul „Danube Protector 22”, organizat de Statul Major al Forțelor Navale, la care participă sute de militari, precum și nave ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, de la Brăila • tragerile cu sistemele de artilerie de la bordul navelor și cu armamentul de infanterie, cu muniții de război, fac parte din scenariul în care protagoniștii sunt marinarii militari fluviali și pușcașii marini care acționează împreună, ca un întreg, pentru asigurarea securității la granița cu Ucraina și în zona de litoral din nordul Dobrogei

 

Instrucție de amploare și trageri de luptă în Delta Dunării - acțiuni tactice fluviale combinate ale marinarilor militari din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila și ale pușcașilor marini, în contextul escaladării conflictului de la granița cu Ucraina.

Potrivit Forțelor Navale Române, peste 300 de militari din cadrul Flotilei Fluviale participă, în perioada 16 - 21 octombrie a.c., la Exercițiul „Danube Protector 2022” al forțelor navale fluviale, desfășurat pe Brațul Sfântu Gheorghe și la gurile Dunării. La exercițiul planificat, organizat și condus de Statul Major al Forțelor Navale Române, prin Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” de la Brăila, participă peste 300 de militari care au la dispoziție două nave tip monitor și două vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”, un remorcher fluvial, o șalupă fluvială rapidă, o navă de comandament aparținând Grupului 325 Logistic Tulcea, șapte ambarcațiuni rapide de asalt ale Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, remorcherul maritim de intervenție cu scafandri „Grozavul”, cu un detașament de scafandri EOD la bord și un detașament de scafandri fluviali.

Potrivit sursei citate, exercițiul naval cu trupe în teren este bazat pe un scenariu fictiv, care este adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislația națională în domeniul apărării și securității. Obiectivul urmărit este ridicarea nivelului de instruire al echipajelor navelor pentru executarea întrunită a unei secvențe dintr-o operație de apărare desfășurată pe teritoriul României.

„Elementul-cheie al exercițiului îl constituie acțiunea comună, combinată, sincronizată și coerentă, bazată pe coeziunea și experiența echipei. Activitățile desfășurate cuprind elemente de planificare și de pregătire a acțiunilor tactice, acțiuni de dislocare a forțelor în teren, deopotrivă terestre și fluviale, proceduri operaționale de cercetare și supraveghere a unui raion fluvial, de asigurare a securității și de apărare a unui port fluvial, precum și acțiuni tactice de asalt fluvial”, precizează surse din cadrul Statului Major al Forțelor Navale.

Tragerile cu sistemele de artilerie de la bordul navelor militare fluviale și cu armamentul individual de infanterie, cu muniții de război, fac parte din scenariul Exercițiului „Danube Protector 22”, în care protagoniștii sunt marinarii militari fluviali și pușcașii marini care acționează împreună, ca un întreg, pentru asigurarea securității țării noastre la granița fluvială cu Ucraina și în zona de litoral din nordul Dobrogei. La exercițiu participă comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, comandor Marcel Neculae, precum și comandanții celorlalte structuri, participante la eveniment.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro