Sfârşit tragic pentru o biată bătrână, de 83 de ani, care a fost răpusă de boli, căldură şi îmbulzeală, în timp ce aştepta să îşi depună actele pentru schimbarea buletinului. Chiar dacă femeia mergea ajutându-se de un cadru metalic şi suferea de mai multe afecţiuni, nimeni nu s-a gândit, se pare, că s-ar putea ajunge la o astfel de tragedie. Totul s-a petrecut miercuri, în jurul prânzului, când bătrâna, care-şi pierduse buletinul, a venit de la Gulianca însoţită de nişte rude la Serviciul de Evidenţă a Persoanei Brăila. Întrucât a venit la instituţia respectivă în altă zi decât cea în care erau programate persoane din mediul rural, bătrâna a fost nevoită să aştepte mai mult, ceea ce i-a fost fatal. Temperatura ridicată înregistrată miercuri şi problemele medicale i-au venit de hac femeii, care a leşinat. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru bătrână, deşi au executat manevre de resuscitare timp de câteva zeci de minute.
Deşi regretă incidentul de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, primarul atrage atenţia că astfel de tragedii ar putea fi evitate dacă oamenii ar înţelege să respecte programul instituţiilor unde au treabă. "Sigur, putem discuta de ce, pe căldura asta, au vrut rudele, neapărat, să o aducă la Brăila sau de ce nu vrem să înţelegem că există un program care trebuie respectat. Oricum, cert e că există decesul unei persoane, care, indiferent de vârstă şi probleme, e un eveniment nefericit. Totuşi, vreau să comentez faptul că deşi trăim în epoca informatizării, a telefoniei mobile, a internetului, a programărilor, nu vrem să înţelegem că, în mod normal, curent, trebuie să respectăm nişte reguli. Pentru persoanele cu probleme de sănătate avem un program special la Evidenţa Populaţiei, pentru cei din judeţ avem alt program, pentru cei din municipiu altul... Trebuie să îl respectăm, nu să venim când vrem noi şi apoi să ne supărăm că stăm la coadă cu orele sau să se întâmple ce s-a întâmplat acum", a comentat primarul. Acesta a mai adăugat că, din câte a observat, în general, brăilenii preferă să ignore programările, indiferent despre ce e vorba: "Şi la ajutoarele de încălzire, când am programat pe litere, ca să nu se înghesuie, au venit toţi în prima zi, ca să nu scape ceva. La ajutoarele alimentare la fel - toată lumea a vrut în prima zi, cu scandal, apoi o lună ne-am rugat să vină să ridice alimentele de cei care nu veniseră în prima zi".
Edilul-şef a mai adăugat că, oricum, în perioada aceasta a anului este de obicei mai aglomerat la Evidenţa Populaţiei, deci cu atât mai mult trebuie respectat programul, dacă nu dorim să avem neplăceri: "Când avem afluenţă mare de oameni, facem lucrurile pe o anumită programare. Dar, când unii nu vor să înţeleagă şi vor atunci pe loc sau când au ei drum în zonă, va fi dicil şi vom mai avea astfel de cazuri. În perioada asta vin foarte multe persoane care lucrează în străinătate ca să îşi rezolve problemele, deci e şi mai aglomerat ca de obicei. Pe bătrână au ţinut-o undeva până i-a venit rândul, căldură mare, era şi bolnavă... S-a întâmplat tragedia".