Tragedie în lumea filmului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tragedie în lumea filmului

Actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi", a decedat la domiciliul său şi se pare că este o sinucidere, a anunţat poliţia.
Serviciile de urgenţă au fost chemate luni, la ora locală 11.55 a.m, după ce Robin Williams a fost descoperit decedat în locuinţa sa.
Poliţia din Marin County, din statul american California, informează într-un comunicat că un "individ de sex masculin, declarat mort la ora 12.02, a fost identificat drept Robin McLaurin Williams, în vârstă de 63 de ani, rezident în Tiburon, în California" şi că o cauză probabilă a decesului ar fi "sinuciderea prin asfixiere".
Poliţia a anunţat deja iniţierea unei anchete "cu privire la cauzele şi circumstanţele decesului".
Williams a fost văzut ultima dată în viaţă de soţia sa, duminică seară, în jurul orei locale 10.00.

Suferea de depresie

Soţia actorului, Susan Schneider, a declarat: "Inima mi-e frântă. În numele familiei lui Robin, cerem să ni se respecte viaţa privată în această perioadă de durere profundă. Aşa cum a rămas în memoria tuturor, sperăm că nu decesul său va fi elementul central, ci nenumăratele momente de bucurie şi râsetele oferite milioanelor" de oameni.
Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. De asemenea, la începutul lunii iulie, Robin Williams, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din Minnesota (SUA), pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.
Potrivit unui comunicat dat atunci publicităţii de actor, Robin Williams nu mai băuse alcool din 2005, însă intenţiona să "îşi reînnoiască angajamentul" de a continua programul de abstinenţă. Potrivit site-ului tmz.com, Robin Williams se înscrisese în programul The Lodge, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca "un proiect în 12 paşi care poate forma şi transforma fiecare aspect al vieţii". Actorul urma să petreacă în acest centru câteva săptămâni.

Dependent de alcool

Actorul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Cu toate acestea, Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată şi nu a mai consumat alcool de atunci.
"Într-o zi, am intrat într-un magazin şi am văzut o sticlă mică de Jack Daniels. Apoi am auzit o voce (...) care îmi şoptea la ureche: «Hei, ia doar o gură, doar una». Am băut şi apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam «oh, sunt bine», dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede", a declarat Robin Williams publicaţiei Parade.
Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul "The Crazy Ones", de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători numai după un sezon.

Un actor genial

Robin Williams, un actor de comedie genial, de o intensitate aproape maniacală, este unul dintre puţinii artişti americani care au reuşit să aibă succes atât în televiziune, cât şi în circuitul show-urilor de stand-up comedy şi în producţiile hollywoodiene.
Robin McLaurin Williams s-a născut la Chicago, pe 21 iulie 1951. A crescut într-o familie bogată, dar a fost educat, aşa cum a dezvăluit ulterior, de o servitoare. A dezvoltat o veritabilă pasiune pentru comedie pentru a-i face pe plac mamei sale şi a debutat în acest domeniu imitându-l pe actorul Jonathan Winters. Familia s-a mutat la San Francisco, unde tânărul Robin a absolvit liceul.
Apoi, a studiat ştiinţele politice la Claremont Mens College şi s-a înscris la College of Marin pentru a studia teatrul. A câştigat o bursă pentru a studia la prestigiosul Institut Juilliard din New York, unde a petrecut trei ani, învăţând arta dramatică de la profesori de renume, precum John Houseman. S-a întors la San Francisco înainte de absolvire.
Scopul lui era acela de a deveni actor dramatic, însă nu reuşea să obţină roluri care să îl satisfacă. S-a întors spre stand-up comedy, întreţinându-se singur, lucrând în baruri şi într-un magazin de îngheţată.

Cum a venit succesul

Robin Williams s-a mutat apoi la Los Angeles şi a început să susţină numere de stand-up comedy în cluburi de profil, precum The Improv şi The Comedy Store. Destul de repede, s-a făcut remarcat şi în televiziune, în emisiuni precum "Richard Pryor Show" şi "America 2-Night".
Succesul a venit atunci când producătorii serialului "Happy Days" au decis să adauge un extraterestru în distribuţia show-ului. Robin Williams a câştigat audiţiile organizate pentru acest rol. A debutat în acel serial în calitate de invitat special, într-un episod difuzat în 1978, în urma căruia producătorii au primit o veritabilă avalanşă de scrisori din partea telespectatorilor. În urma acestor reacţii extrem de favorabile, producătorii au decis să creeze o continuare a show-ului, "Mork & Mindy". Sitcomul, în care Robin Williams interpreta un extraterestru cu bune intenţii, venit de pe planeta Ork, i-a oferit actorului american şansa de a improviza. Serialul a fost extrem de popular şi a dus la lansarea pe piaţă a unei păpuşi vorbitoare Mork, care era capabilă să pronunţe fraze precum "nanu-nanu" - echivalentul pentru "Salut" pronunţat în limba fictivă de pe planeta Ork.
Performanţa halucinantă a actorului american din acel serial l-a transformat rapid într-un actor celebru pe plan naţional. Aşa cum a recunoscut ulterior, celebritatea a venit prea repede, iar tânărul star a trecut printr-o perioadă dificilă, marcată de abuzurile de droguri şi de alcool.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro