Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Traficul din municipiu trebuie fluidizat

Consilierii municipali sint deranjati de modul in care se desfasoara traficul in municipiu, mai ales in timpul week-end-ului. Recent, in cadrul sedintei ordinare a CLM, liberalul Vasile Varga a atras atentia plenului ca, de exemplu, pe soselele Viziru si Buzaului, dar si pe arterele principale din cartierul Vidin, traficul este ingreunat la sfirsit de saptamina de autovehiculele parcate pe mai multe rinduri pe marginea carosabilului. Varga a tras atentia ca nu este vorba numai de autovehicule de capacitate mica, ci de autocamioane, TIR-uri sau microbuze. "Trebuie sa se faca ceva in privinta fluidizarii circulatiei in municipiu. Nu se mai poate circula asa. Traficul la sfirsit de saptamina a devenit un calvar. Pe soselele principale, mai ales la iesirile din oras, strazile sint blocate de tot felul de masini parcate pe mai multe rinduri. Nu se poate asa ceva. A devenit de-a dreptul periculos", a precizat consilierul PNL. Mai mult, acesta a atras atentia plenului, dar si executivului Primariei, ca ar trebui ca firmele care detin astfel de masini sa fie obligate sa respecte legea care prevede ca pentru autovehiculele pe care le folosesc sa amenajeze locuri de parcare: "TIR-urile, microbuzele sau mai stiu eu ce, se tin la firma sau intr-un loc special amenajat de firma, o parcare undeva. Nu la locuinta soferului ca sa blocheze tot traficul din zona. Exista si o lege in acest sens, insa nu o respecta nimeni". Totodata, liberalul a adus in discutie si statia prelungita pe care o fac microbuzele care functioneaza in regim de maxi-taxi la IMB. Lui Varga i se pare incorect ca transportatorii particulari sa faca statie prelungita acolo, in vreme ce microbuzele de la "Braicar" se duc la statia de benzina de la iesirea din oras: "E inadmisibil ce se intimpla acolo. Nu se poate asa ceva. In permanenta sint masini parcate acolo. Lumea traverseaza care cum apuca, sa se duca la ele. Aia ar trebui sa fie statie normala, nu capat de linie".
Sesizarea consilierului s-a notat, insa acum trebuie sa vedem daca cineva din conducerea Primariei ii va acorda vreo atentie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii