Mergi la conţinutul principal

Traficantul «Caţali» rămâne în arest la domiciliu

• săptămâna trecută, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au prelungit, cu încă o lună, măsura arestului la domiciliu pentru Radu Bogăţeanu • în urmă cu 7 luni, mai exact în luna iulie, inculpatul a trecut din control judiciar în arest la domiciliu, după ce a făcut greşeala de a intra în legătură cu alţi inculpaţi din dosarul de trafic de persoane

 

Interlopul Bogăţeanu a adunat deja 7 luni de arest la domiciliu. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Galaţi a prelungit, cu încă o lună, măsura preventivă a arestului pentru inculpatul judecat în dosarul de trafic de persoane. În vara lui 2016, acesta a făcut greşeala de a intra în legătură cu alţi inculpaţi din aceeaşi cauză, astfel că din control judiciar a fost trimis în arest la domiciliu. “Menţine – ca fiind legală şi temeinică – măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Serea Panaghiotidis Petruş şi Bogăţeanu Radu. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Botea Sorin Alexandru şi Graur Ionel. Definitivă”, este soluţia pronunţată de instanţă în data de 25 ianuarie.

Mai precis, la data de 6 iulie, Curtea de Apel Galaţi a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT - Biroul Teritorial Brăila şi a dispus înlocuirea controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu. Obligaţia impusă inculpatului “Caţali” a fost aceea de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în sat Vărsătura, fără permisiunea organului care a dispus măsura. Când s-a dispus controlul judiciar, lui Bogăţeanu i s-a adus la cunoştinţă faptul că nu are voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi din dosarul aflat pe rolul instanţei, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora şi cu martorii. Inculpatul nu a ţinut cont de obligaţiile impuse şi s-a urcat în maşină, împreună cu inculpaţii Nicolae Pătraşcu şi Alina Serea, iar ofiţerii de la Serviciul Investigaţii Criminale al IPJ Brăila au fost atunci pe fază.

Dosarul în care liderul grupării este judecat pentru trafic de persoane se află la Curtea de Apel Galaţi, după ce inculpaţii au formulat apel împotriva măsurii primei instanţe, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru jumătatea lunii februarie.

Proxeneţii din “Vărsătura” sunt acuzaţi că au exploatat 17 tinere (inclusiv două minore), ei fiind traşi la răspundere pentru fapte comise în perioada anilor 2002 - 2004. Tinerele au fost racolate şi trimise în cluburile din Spania, ele făcând parte din familii dezorganizate şi sărace. Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila i-au trimis în judecată pe Radu Bogăţeanu, zis “Romică Caţali”, şi ceilalţi acoliţi ai săi, la începutul anului 2015. În martie 2016, judecătorii Tribunalului Brăila au condamnat zece membri ai grupării, în frunte cu Bogăţeanu, acesta primind 9 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă, de 10 ani închisoare, a fost pentru Petruş Serea Panaghiotidis. Nemulţumiţii au contestat pedepsele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro