Mergi la conţinutul principal

Traficanți de minore prinși de procurorii DIICOT și arestați

* procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila şi polițiștii au efectuat 11 percheziții domiciliare în municipiul Brăila într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor * începând cu luna ianuarie 2020, mai mulți inculpați au exploatat sexual, în țară și în străinătate, 10 persoane vătămate, dintre care 7 minore * judecătorul Tribunalului Brăila a dispus măsura arestului preventiv cu privire la 3 inculpați și măsura arestului la domiciliu față de al patrulea inculpat

 

 

 

Tinere minore au fost exploatate sexual în ţară şi peste hotare. Procurorii DIICOT au destructurat o reţea de traficanţi de persoane, iar patru inculpaţi, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti. S-a dispus arestarea faţă de trei inculpaţi, altul fiind trimis în arest la domiciliu.

Potrivit datelor transmise de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la data de 4 octombrie, procurorii Biroului Teritorial Brăila, împreună cu lucrătorii de polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Brăila. S-a acţionat într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor. „În cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2020, mai mulți inculpați au exploatat sexual, în țară și în străinătate, 10 persoane vătămate, dintre care 7 minore. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au fost conduse în vederea audierii 37 de persoane. În urma audierilor, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de un inculpat. La data de 5 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a dispus măsura arestului preventiv cu privire la 3 inculpați și măsura arestului la domiciliu față de al patrulea inculpat.”, au transmis procurorii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, Inspectoratului de Poliție Județean Brăila - Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

După cum se arată pe site-ul Tribunalului Brăila, la ședința din data de 5 octombrie, magistrații au admis în parte propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT -Biroul teritorial Brăila. S-a dispus arestarea preventivă a trei  inculpați, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 5 octombrie, până la data de 3 noiembrie inclusiv. ”Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii  Zabar S.,  Nicolae S.,  Ciprian C.. Dispune arestarea la domiciliu a inculpatului Ilie I., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 5.10.2022, până la data de 3.11.2022 inclusiv. Pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, inculpatul Ilie Ionuţ nu va putea părăsi domiciliul, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, nu poate lua legătura cu minora O. I. și cu inculpații din dosar. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, au stabilit magistrații.

Se poate formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi procurorii DIICOT-Biroul teritorial Brăila.

Procurorii DIICOT fac precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro