Mergi la conţinutul principal

Traficanţii din dosarul «Cocaină în stomac» rămân după gratii

Curtea de Apel (CA) Galaţi le-a dat veşti proaste lui Leonard Cristian Tudorache şi Rolando Vasile Lepădatu, membri ai reţelei traficanţilor de droguri condusă de Alina Sandu şi iubitul ei nigerian. După ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare, cei doi transportatori de droguri au formulat contestaţii, însă instanţa superioară le-a respins ca nefondate. Cei doi traficanţi de cocaină stau în continuare la arest. "Respinge, ca fiind nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Tudorache Leonard Cristian şi Lepădatu Rolando Vasile împotriva încheierii de şedinţă din 26.06.2015, pronunţată de Tribunalul Brăila. Obligă pe fiecare dintre contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 230 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă", este soluţia pronunţată de CA Galaţi pe 3 iulie, postată pe site-ul instanţei.
După cum v-am informat, procurorii DIICOT Brăila au spulberat reţeaua traficanţilor de droguri condusă de Alina Sandu şi iubitul ei nigerian, "Emma Boema". Şefii reţelei coordonau "afacerea" din Amsterdam, Olanda, iar trei dintre "cărăuşi" erau din satul Colţea, comuna Roşiori, judeţul Brăila. Procurorii DIICOT au probat faptul că reţeaua Alinei Sandu şi a nigerianului a aruncat pe piaţa drogurilor cel puţin 15 kilograme de cocaină, în valoare de 1,5 milioane de euro şi 7 kilograme de cannabis, în valoare de aproape 84.000 euro. Alina Sandu este căutată acum în toată Europa.
Potrivit unui comunicat DIICOT, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Alina Sandu, 41 ani, din Bucureşti, arestată preventiv în lipsă, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, în formă continuată şi finanţarea săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. De asemenea, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe inculpaţii: Leonard Cristian Tudorache, zis "Tâmplaru", 24 ani, din Bucureşti, cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc şi de mare risc; Marian Dobriţa, 36 ani, din satul Colţea, comuna Roşiori, Brăila, arestat în altă cauză (aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc); Vasilică Rătunzeanu, 30 ani, sat Colţea, comuna Roşiori, cercetat sub control judiciar (aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc, în formă continuată); Rolando - Vasile Lepădatu, 42 ani, Bucureşti, (sprijinirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată. Cocaina era pusă la dispoziţie de Alina Sandu şi concubinul "Emma Boema" sau era adusă la locuinţa celor doi din Amsterdam de către alte persoane, de regulă de culoare, care o predau româncei şi concubinului ei. Drogurile erau apoi îngurgitate şi transportate, în stomac, către destinatari.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro