Mergi la conţinutul principal

Traficanţii de droguri din penitenciare. Percheziţii DIICOT la Penitenciarul Brăila

* astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Serviciul Teritorial Galaţ, împreună cu polițiști, efectuează 22 de percheziții domiciliare în Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv la trei unităţi de penitenciar * la sfârșitul anului 2022, într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracțională specializată în introducerea în spațiile de deținere a unor importante cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive, distribuite, în schimbul unor sume de bani, persoanelor private de libertate * drogurile de mare risc și substanțele cu efecte psihoactive au fost impregnate în foi de hârtie şi remise deţinuţilor cu ocazia vizitelor efectuate de aparținători

 

 

 

 

Percheziţii în penitenciare din Brăila şi Galaţi, pentru depistarea deţinuţilor care se ocupă cu traficul de droguri chiar din spatele gratiilor, fiind vorba despre substanţe interzise impregnate în foi de hârtie. Dimineaţă, anchetatorii DIICOT au fost prezenţi la Penitenciarul Brăila şi au efectuat activităţi specifice de control. La sfârșitul anului 2022, într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracțională specializată în introducerea în spațiile de deținere a unor importante cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive, distribuite, în schimbul unor sume de bani, persoanelor private de libertate.

În vara lui 2022, procurorii DIICOT Bacău și Giurgiu, împreună cu ofițerii de poliție judiciară, au efectuat alte 27 percheziții domiciliare în județele Prahova, Dâmbovița și Brăila, precum și în 10 penitenciare, printre care se număra și Penitenciarul Brăila. Se efectuau cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanțelor cu efecte psihoactive și a drogurilor de mare risc care erau impregnate în scrisori și expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar și apoi vândute deținuților.

Potrivit datelor transmise de DIICOT, la data de 25 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galaţi - Serviciul Antidrog și ai poliţiştilor de penitenciar din Galați, Brăila și București, efectuează 22 de percheziții domiciliare pe raza județelor Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea. Sunt vizate şi trei unităţi de penitenciar, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive. „În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul anului 2022, într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracțională specializată în introducerea în spațiile de deținere a unor importante cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive, păstrate și distribuite, în schimbul unor importante sume de bani, persoanelor private de libertate. Drogurile de mare risc și substanțele cu efecte psihoactive au fost impregnate în foi de hârtie şi remise persoanelor private de libertate cu ocazia vizitelor efectuate de aparținători. De asemenea, o parte importantă a drogurilor și/sau substanțelor cu efecte psihoactive introduse în mediul penitenciar a fost traficată către alte unități de deținere, prin intermediul persoanelor private de libertate care erau transferate în vederea soluționării diverselor afaceri judiciare pe care la aveau în fața diferitelor instanțe din țară”, arată procurorii.

Audierile în cauză urmează a fi realizate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi. Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro