Mergi la conţinutul principal

Traficanţii de cannabis. Start la judecată!

membrii unei reţele de traficanţi de droguri, destructurată de procurorii DIICOT în luna martie, au încercat să scape de judecată, însă Tribunalul Brăila le-a spus “Pas” • este vorba despre 11 tineri brăileni care s-au apucat să facă “afaceri” cu droguri, numai că planurile le-au fost stricate de anchetatori • s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, însă aceştia au invocat excepţii, numai că nu li s-a dat câştig de cauză •

 

Membrii unei grupări infracţionale de traficanţi de cannabis, destructurată de DIICOT în luna martie şi formată din 11 tineri brăileni, cu vârste între 16 şi 31 ani,  au sperat că scapă de judecată, invocând anumite excepţii, însă nu au reuşit să îi convingă pe judecătorii Tribunalului Brăila să îi ierte. S-a dat startul procesului în dosarul în care sunt judecaţi inculpaţii: Nicuşor Ardeleanu, Geo Mitu, Dănuţ Georgian Mănăilă, Radu Georgian Chiriţă, Andrei Lucian Ion, Robert Christian Civga, Ionuţ Georgian Ghiţă, Viorel Păun, Adrian Leonard Spirea, Gabriel Leonard Frangulea şi minora V.G.B.. Ei nu mai pot acum decât să îşi aştepte pedepsele. Totuşi, inculpaţii care au ajuns în arest după percheziţiile din martie, cinci la număr, au reuşit să iasă din spatele gratiilor.

Astfel, la data de 28 martie 2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Brăila au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Ardeleanu Nicuşor, Mitu Geo, Mănăilă Dănuţ Georgian, Chiriţă Radu Georgian şi  Ion Andrei Lucian pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2017, în realizarea aceleeaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, inculpaţii au cumpărat, deţinut şi revândut unor consumatori din Brăila, diferite cantităţi de cannabis.

La data  de  28 martie procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au efectuat un număr de 16 percheziţii domiciliare, în municipiului Brăila. Cu această ocazie a fost găsită şi ridicată cantitatea de 207 grame de cannabis. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Brăla cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind admisă. În luna mai, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au înlocuit arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu şi  controlului judiciar.

S-a dispus apoi trimiterea în judecată a inculpaţilor. Reţeaua a intrat în atenţia poliţiştilor din toamna anului 2017, după ce la ei a ajuns informaţia că un tânăr poreclit “Roman” distribuia diferite cantităţi de cannabis, contra sumei de 70 lei/doza, potenţialilor consumatori de pe raza municipiului Brăila. Aşa a început ancheta care a scos la iveală grupul de consumatori, vânzători, cumpărători. Iar preţul pentru prieteni era de 50-60 lei/doza, în timp ce pentru cunoscuţii mai îndepărtaţi, preţul creştea la 70 lei/doza. Şi nu de fiecare dată doza avea acelaşi gramaj de cannabis, unii trăgându-şi partea pentru consumul propriu.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului Brăila, spre soluţionare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro