Tradiţii brăilene păstrate prin "Şcoala de vară" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tradiţii brăilene păstrate prin "Şcoala de vară"

Elevii clasei a VII-a A, din Şcoala "Mihai Eminescu", sprijiniţi de specialiştii Secţiei de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Brăilei, au organizat, joi, la ora 19.00, la Muzeul Brăilei expoziţia de final de proiect "Şcoala de vară". Tinerii au prezentat desene care ilustrează natura în diverse anotimpuri şi imagini cu diversele activităţi, ţinute, animale, obiecte, case şi camere de la ţară, specifice judeţului Brăila. Aceştia au mai confecţionat din pânză costume ţărăneşti în miniatură, iar din ceramică au lucrat căsuţe şi vase, de asemenea specifice Brăilei.

Întâlnirea s-a încheiat cu o serată, unde Laura Şoga, elevă a Liceului de artă "Hariclea Darclee", a interpretat 3 piese specifice zonei Munteniei şi una din părţile Moldovei. Corul "Armonia", proaspăt întors de la Festivalul Internaţional "Ion Vidu", a interpretat pentru început "Tatăl nostru", " Sârba pe loc" şi " Om fără noroc" . De asemenea, sub îndrumarea profesorului Dumitru Nistor, aceştia au redat varianta brăileană a piesei "Ana Lugojana" şi a piesei "Elite", care a fost interpretată în Grecia, de către corul "Rhea" din Assos. În încheiere au cântat "Brâul amestecat", iar preşedintele corului, Ionel Lipan, a precizat că "Armonia" are o vechime de aproape 140 de ani şi şi-a manifestat dorinţa de a aduce noi talente corului.

Atât tinerii cât şi corul "Armonia" au fost felicitaţi de către profesorul coordonator al proiectului "Şcoala de vară", Mărioara Bălan, dar şi de directorul muzeului, Ionel Cândea, care şi-ar dori pe viitor mai multe colaborări. Acesta a propus deja corului şi elevei Laura Şoga să conlucreze pe 2 iulie, la o lansare de carte a lui Ion Ţurcanu.

Scopul proiectului este acela de a aduce la cunoştinţa tinerilor adevăratele valori culturale ale Brăilei, iar în viitor se doreşte ca "Şcoala de vară" să devină o tradiţie şi pentru alte judeţe, unde s-ar prezenta un anumit habitat. De asemenea, în toamnă se va realiza o broşură destinată atât elevilor, cât şi profesorilor şi părinţilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro