Mergi la conţinutul principal

Tot mai puține cazuri de Covid în școli

* la ultima raportare, pe 25 februarie, în unitățile de învățământ din Brăila erau 47 de cazuri active în rândul elevilor și 17 cazuri în rândul profesorilor

 

De la o săptămână la alta scade numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în școlile din Brăila. Concret, la ultima raportare, de pe 25 februarie, în Brăila erau 64 cazuri, 47 în rândul elevilor și 17 în rândul angajaților unităților de învățământ, iar cursurile fizice erau suspendate la 37 clase. Prin comparație, la începutul lunii februarie, în școlile brăilene erau confirmate peste 300 de cazuri.

De asemenea, și gradul de ocupare a paturilor destinate bolnavilor Covid-19 din Spitalul Județean este în scădere, ajungând pe 24 februarie la 24,18%. În ceea ce privește incidența cazurilor, la data de 28 februarie, pe județ aceasta era de 5,29, iar pe municipiu 7,07.

Și la nivel național numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar a continuat să scadă și, implicit, a scăzut și numărul de clase/unități școlare cu activitate organizată în sistem online. Potrivit Ministerului Educației, În ultima săptămână, la finalul săptămânii 21-25 februarie, 20 de unități de învățământ (cu personalitate juridică sau structuri) și 515 clase/grupe funcționau în sistem online. La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel: 6.731 de elevi/preșcolari - pozitivi Covid-19 (0,2%); 1.883 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar - pozitive Covid-19 (0,6%).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro