Mergi la conţinutul principal

Tot mai multi agricultori incearca piata produselor traditionale sau ecologice

Tot mai multi producatori agricoli locali au inteles oportunitatea pe care o reprezinta implicarea in realizarea de produse traditionale si atestarea acestora. Potrivit unui raport de activitate al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila, in anul 2008 s-au eliberat un numar de 23 de licente de fabricatie si 5 atestate pentru produse traditionale. De exemplu, in domeniul productiei de lapte si produse lactate, astfel de licente au fost eliberate in cazul a 4 agenti economici, alte 6 licente in domeniul producere de piine si produse de morarit, o licenta in domeniul de imbuteliere a vinului si una de fabricare a vinurilor, o licenta pentru fabricarea conservelor de legume si fructe, 3 licente pentru fabricarea produselor de cofetarie si patiserie si o licenta pentru ambalare produse alimentare. De asemenea, DADR Braila a eliberat o licenta pentru fabricarea preparatelor si semipreparatelor din carne, 4 licente pentru fabricarea malaiului si inca o licenta pentru fabricarea cidrului. In ceea ce priveste produsele traditionale, in cursul anului trecut au fost eliberate 5 atestate, dintre care 4 in domeniul productiei de lapte si produse lactate si un atestat pentru piine si produse de panificatie.
In acelasi raport de mentioneazsa ca, in conformitate cu OUG 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, un numar de 40 de producatori agricoli au depus documentatia necesara pentru aprobarea cultivarii de plante ecologice in suprafata de 4.209 ha, din care 3 agenti comercianti si 3 procesatori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu