Trebuie să fim pozitivi, optimişti. Nu aşa ne spun doctorii, specialiştii în Nimic şi, în general, părerologii de serviciu?
Păi şi dacă trebuie să fim pozitivi, haideţi să încercăm să extragem părţile bune chiar şi din lucrurile nasoale care ni se întâmplă. Să tragem aer în piept şi să zicem în cor: “Hei, porcăria asta care mi s-a întâmplat nu e chiar atât de rea!”
De exemplu, am văzut că brăilenii s-au revoltat din cauza faptului că nişte cetăţeni s-au apucat să mănânce seminţe în spaţiul public şi să scuipe cojile pe trotuar. Urât obicei, nu-i aşa? Da, aşa este, numai neamurile proaste mănâncă seminţe pe stradă şi apoi scuipă cojile pe unde apucă.
Da, dar nu aţi citit ştirea până la capăt. Şi anume că şase dintre cei 8 tineri amendaţi, de Paşti, de poliţişti erau din Cazasu, Lacu Sărat, Tufeşti şi Bordei Verde. Asta înseamnă că la Brăila a început să înflorească (de la seminţele de floare probabil) turismul gastronomic. Oamenii vin special la Brăila (chiar dacă deocamdată numai din localităţile limitrofe) pentru a vizita oraşul şi a cheltui bani aici. Că ei îşi cumpără şi seminţe, asta ţine de bugetul fiecăruia. Unii îşi permit caviar, alţii doar o pungă de seminţe în Parcul Monument.
Dar, cum ziceam, trebuie să rămânem pozitivi. Şi să apeciem faptul că lumea încă mai vine în Brăila, că ne mai calcă cineva pragul. A, că aceşti turişti fac mizerie, da, nu e în regulă. Dar şi în Roma sau în Madrid turiştii fac mizerie. Şi nu se mai ia nimeni de viaţa lor. Aşa că propun să terminăm cu criticile, să nu mai înjurăm lumea că scuipă seminţe pe jos şi să apeciem că au venit în Brăila şi au făcut cumpărături, adică au lăsat bani în oraş, ceea ce înseamnă că au contribuit la creşterea PIB-ului pe cap de locuitor. (Fane SĂMÂNŢARU)