Mergi la conţinutul principal

Tot mai mulţi români muncesc în Marea Britanie

După ridicarea ultimelor restricţii pe piaţa forţei de muncă în Uniunea Europeană, măsură care a oferit acces deplin pentru lucrătorii români şi bulgari în Regatul Unit, sistemul britanic al asigurărilor sociale a fost "bombardat" cu solicitări.
Din ianuarie anul trecut, lucrătorii din România şi Bulgaria au posibilitatea să-şi găsească loc de muncă în Marea Britanie ca orice alt cetăţean al UE. La data ridicării restricţiilor, premierul David Cameron aprecia că nivelul imigraţiei dinspre cele două ţări este „rezonabil".

Pentru un loc de muncă

În prezent, Departamentul pentru muncă şi pensii a constatat o creştere masivă a numărului celor care au primit dreptul de a munci în Marea Britanie. În luna martie, 152.363 de români deţineau permise de muncă, faţă de 47.116 în 2014, o creştere de 223%. Alte date statistice arată că numărul românilor şi al bulgarilor care au sosit în Marea Britanie în 2014 s-a dublat faţă de anul anterior, ajungând la 46.000, printre care 35.000 care au venit pentru a munci. Anual, mii de oameni vin în Marea Britanie în speranţa găsirii unui loc de muncă, şi nu se poate face mare lucru pentru a-i opri, în special a celor din Uniunea Europeană. În total, 824.154 de persoane din întreaga lume se înregistraseră până în martie pentru a munci în Marea Britanie, în creştere cu 37% faţă de anul trecut şi cu 44% mai multe decât în 2010, când David Cameron a devenit premier. Românii şi polonezii reprezintă o treime din numărul total al lucrătorilor străini înregistraţi în Marea Britanie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro