Topul scolilor brailene dupa Testele Nationale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Topul scolilor brailene dupa Testele Nationale

Din cele 94 de scoli din judetul Braila, 57 au reusit sa obtina promovabilitati peste 75%, astfel ca promovabilitatea la nivelul judetului Braila a fost de 81,69%. Surprize placute au fost multe.
In primul rind, alaturi de clasele selectionate de la "Murgoci", "Balcescu", "Iorga" si "Perpessicius", unde promovabilitatea a fost 100%, au reusit sa obtina aceleasi rezultate foarte bune si Scoala "George Cosbuc", dar si scolile din Perisoru si Tataru. La "Cosbuc" de exemplu, din 15 candidati nu a picat niciunul, iar 11 dintre ei au luat note peste sapte. "Anul acesta am avut o singura clasa, cu 23 de elevi. Dintre acestia, unul a ramas repetent, patru corigenti, iar trei nu au venit la teste. De unul stiu ca este deja plecat cu parintii in Italia, iar altul are cerinte educative speciale si nu a vrut sa se inscrie la Teste. Anul trecut am avut copii cu CES care au participat la examen, insa anul acesta, el nu a vrut sa dea examen. Rezultatul obtinut este intr-adevar o performanta. Am muncit tot anul, am urmarit prezenta copiilor la pregatiri, care se faceau de la sapte dimineata si de la doua dupa-amiaza. Diriginta clasei, profesoara de matematica Gabriela Petre, a muncit foarte mult si iata, rezultatele se vad. Sintem foarte bucurosi", a spus directoarea scolii "George Cosbuc", prof. Marita Breaban. Rezultate foarte bune au reusit sa obtina si elevii de la Scoala "Ecaterina Teodoiu", unde din 33 de candidati au promovat 31, promovabilitatea fiind de aproape 94%. O alta supriza placuta a venit si din partea elevilor Scolii nr. 24, care aproape in fiecare an in topul scolilor erau la coada clasamentului. De aceasta data, au promovat din 14 elevi, 11, adica aproape 79%. Directoarea Rodica Mocanu a spus ca acest rezultat vine in urma pregatirilor care s-au facut in timpul anului scolar, dar se datoreaza si proiectului "Second step" pe care l-au implementat in scoala cu ajutorul asociatiilor romilor, prin care se urmareste realizarea de educatie remediala pentru ca elevii de 3 sau 4 sa ajunga sa obtina si ei 5 sau 6. Anul acesta am pregatit prin proiect, suplimentar, in ultimele doua luni, elevii de clasa a VIII-a. De la anul, din septembrie, vom continua proiectul prin pregatirea a doua grupe, una de clasa a VII-a si una de clasa a VIII-a. In acest fel vom micsora numarul de corigenti si elevi care pica Testele Nationale", a explicat directoarea Rodica Mocanu.

Lipsa de interes pentru scoala din partea elevilor si parintilor

Ca in fiecare an, cele mai slabe rezultate s-au obtinut in mediul rural. Dar singura scoala de unde nu a promovat nici un elev este cea de la Frecatei. La Magureni au promovat doar 10% dintre elevi, adica din 10 unul a trecut Testele cu o medie intre sase si sapte. La Scoala de Arte si Meserii de la Stancuta, au promovat 47% dintre elevi, la fel ca la Marasu. La Scoala de Arte si Meserii de la Bertestii de Jos au promovat doar 36% dintre elevi, iar la cea din Spiru Haret, 31%.
Numai jumatate dintre cei prezentati au promovat la scolile din Baldovinesti, Cuza Voda (Stancuta), Romanu si Scoala nr. 9. Rezultate sub 75% au obtinut numai patru scoli din mediul ruban: "Nedelcu Chercea" - 64%, nr. 5 - 60%, "Spiru Haret" - 58%, "Mihail Kogalniceanu" - 56% si nr. 9 - 50%. De remarcat insa ca la Scoala nr. 5 promovabilitatea de 60% este oricum mult mai buna decit cea obtinuta in anii trecuti, rezultatul fiind pus de cadrele didactice pe seama pregatirii suplimentare pe care au facut-o profesorii cu elevii. Din pacate, la Scoala nr. 9, nici acum elevii nu au reusit sa obtina rezultate mai bune decit in anii trecuti. Directoarea Tincuta Burlacu este necajita de faptul ca elevii sai nu reusesc sa treaca peste acest prag de 50%. "La scoala facem pregatire, tot anul, insa marea problema este matematica. La limba romana si la celelalte doua discipline, geografie si istorie, s-au mai descurcat. Eu le spun mereu ca nu este suficient ceea ce fac la scoala, mai ales la matematica trebuie sa lucreze suplimentar, dar unii sint cu totul dezinteresati de scoala si nu lucreaza singuri acasa", a mai explicat directoarea Tincuta Burlacu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro