Mergi la conţinutul principal

Topul primelor de Pasti

Pe linga incarcatura religioasa a Sarbatorilor Pascale, pentru
salariati acest moment este echivalentul recompensarii acordate de catre angajator cu titlul de prima. Bani cash, bonuri de masa, tichete cadou sau produse sint modalitati la care apeleaza angajatorii pentru premierea propriilor salariati.
Din informatiile furnizate de organizatiile sindicale sau conducerile societatilor comerciale reprezentative din municipiu, rezulta ca aproape toti angajatorii si-au motivat intr-o forma sau alta salariatii. Concret, angajatii Regiei Autonome "Apa", au primit cu titlu de prima cite 20 de bonuri de masa, adica aproape 1,5 milioane net, in timp ce angajatii SC "Aker Braila" au incasat cite 2 milioane lei brut. Si angajatii "CET" au primit, zilele acestea, sume suplimentare in valoare de aproximativ 2 milioane lei, iar salariatii "Braiconf" cite 500.000 lei in tichete cadou. Tot tichete cadou in valoare de 500.000 lei au primit si salariatii "Celhart Donaris", precum si cei ai "Galmopan", in timp ce angajatii uzinei "Promex" au primit cu titlu de prima cite 16 tichete de masa, adica 1,14 milioane net. Laminoristii braileni vor avea prime de circa 2,2 milioane lei net, asa cum a rezultat din calculul impus de Contractul Colectiv de Munca semnat intre sindicat si angajator. Prime de Pasti a acordat si "Romtelecom", veniturile suplimentare acordate salariatilor din sistem cifrindu-se la circa 3 milioane lei/persoana. In ceea ce priveste premierea salariatilor "Distrigaz Sud", surse din cadrul companiei au confirmat acordarea unor sume cu acest titlu, insa dupa cum au explicat aceleasi surse valoarea acestora a fost "consistenta", insa confidentiala.
Salariatii "Electrica", RA Administratia Zonei Libere Braila, "Braicar", CEC, "Petrom" sau "PAL" nu au primit nici o prima de Pasti.

In administratia locala - prime doar pentru angajatii Primariei

In ceea ce priveste administratia locala, cei mai cistigati sint angajatii Primariei, care, conform declaratiilor primarului Cibu, vor primi un procent din salariu, in functie de valoarea acestuia. Din nefericire insa pentru angajatii Prefecturii Braila, din informatiile oferite de prefectul Nicolae Mitroi, acestia nu vor primi nici un fel de prima de Pasti. In aceeasi situatie se afla si angajatii Consiliului Judetean Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro