Mergi la conţinutul principal

Topul plantelor care purifică aerul din casă

• acesta a fost realizat de InfoCons - Asociația pentru Protecția Consumatorilor • liliacul de Madagascar, aloe vera și feroneria se numără printe plantele care absorb poluanții și mențin nivelul optim de umiditate în aer

 

Plantele de apartament nu doar că absorb poluanții din încăperile în care sunt așezate, ci și produc oxigen prin fotosinteză, îmbunătățind, astfel, calitatea generală a aerului. Potrivit Asociației pentru Protecția Consumatorilor - InfoCons, plantele contribuie, totodată, la menținerea nivelului optim de umiditate în aer, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea pielii și a căilor respiratorii.

Cele mai eficiente plante pentru purificarea aerului interior sunt:

1. Liliacul de Madagascar (Dracaena marginata) căreia i se mai spune și „arborele dragon”. Această plantă exotică are capacitatea de a absorbi formaldehida, benzenul și alte COV-uri comune în aerul din apartament. Este ușor de întreținut și poate crește și în condiții de lumină redusă.

2. Feroneria (Ficus benjamina), cunoscută și sub numele de „copacul Benjamin”. Această plantă nu doar că purifică aerul, dar poate și să ajute la combaterea mucegaiului din locuință. Este preferabil să fie plasată într-un loc luminos, dar fără expunere directă la soare.

3. Aloe vera este o plantă cu multiple beneficii, inclusiv proprietăți de purificare a aerului. Aloe vera este eficientă în eliminarea formaldehidei și a benzenei din încăperi. De asemenea, sucul său are proprietăți calmante și de vindecare pentru piele și ajută la cicatrizarea rănilor.

4. Sansevieria Trifasciata (Limba soacrei). Această plantă rezistentă și ușor de întreținut este cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi toxinele din aer și de a elibera oxigen pe timpul nopții, făcând-o ideală pentru dormitoare.

5. Palmierul Areca (Chrysalidocarpus Lutescens). Acestă plantă exotică, elegantă, nu doar că adaugă o notă tropicală în apartament, dar și purifică aerul prin absorbția formaldehidei și a altor substanțe chimice din aer.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro