Topul firmelor brăilene. Premianții | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Topul firmelor brăilene. Premianții

* Camera de Comerț Brăila a reușit și în acest an să răsplătească excelența în businessul brăilean, în cadrul Galei oamenilor de afaceri locali – Topul Firmelor Brăilene, ediția XXIX * 351 firme au îndeplinit condițiile pentru a primi Distincție de excelență (s-au clasat în primele 3 locuri, în ultimii 3 ani) și alte 278 de companii, Trofee de excelență (s-au clasat în primele 5 locuri, în ultimii 5 ani) * “Sunt onorat să felicit și să urez succes în continuare tuturor firmelor brăilene, celor clasate în Top, celor nominalizate la Distincții și Trofee de excelență și, nu în ultimul rând, celor aflate în primele 10 locuri în Topul exportatorilor”, a declarat la deschiderea evenimentului, președintele CCIA Brăila, Ștefan Fusea

 

 

 

 

Cu siguranță anul 2021 poate fi privit ca find unul în care supraviețuirea este cuvântul definitoriu al modului în care mediul de afaceri brăilean și-a desfășurat activitatea în ultima perioadă. După o criză sanitară puternică generată de pandemia Sars-COV 2 și care a reușit să cutremure din temelii modul în care se fac afacerile dar și comportamentul de consum al cumpărătorilor, principiul Darwinian (adaptat sectorului economic) potrivit căruia “reușita aparține doar celor mai adaptați“ a fost pe deplin verificat. Firmele mari și foarte mari au reușit să performeze și anul trecut, însă, la polul opus, micii întreprinzători au avut ca principală țintă nu profitul ci supraviețuirea, în speranța că, încet, încet, lucrurile se vor îndrepta. O a doua lovitură a venit însă anul acesta când efectele războiului din Ucraina s-au resimțit puternic și în România. Vorbim aici de o explozie a costurilor cu energia de toate tipurile, a combustibilului dar și la capitolul aprovizionare cu materie primă. Cel mai probabil, impactul asupra mediului de afaceri autohton va putea fi cuantificat abia în 2023, când vor fi disponibile datele de bilanț ale anului în curs. Dar să revenim la Topul Firmelor Brăilene, ediția cu numărul XXIX. Ca o privire de ansamblu asupra clasamentului anual, în continuare se poate observa că, în principal, agricultura, construcțiile, industria, dar și serviciile, au menținut business-ul brăilean, cât de cât, pe linia de plutire. Așa cum v-au obișnuit, redactorii Obiectiv Vocea Brăilei au analizat datele furnizate de Camera de Comerț și Agricultură Brăila, realizatorul acestui TOP al performanței în afaceri, iar concluziile vi le prezentăm în cele ce urmează.

 

Topul firmelor Brăilene, ajuns la ediția cu numărul XXIX, a fost gândit ca o recunoaștere, în cadru festiv, a performanțelor în business, în sensul că firmele locale cu rezultate economice bune au fost premiate, recent, în cadrul unui eveniment găzduit de Regal Events Ballroom. “Topul firmelor, eveniment organizat anual de Camerele de Comerț și Industrie Județene, alături de Topul Național al Camerei de Comerț și Industrie a României, sunt realizate pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Clasamentul Topului Firmelor din județul Brăila reunește firmele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate din cele care au depus bilanțul contabil pentru exercițiul financiar din anul 2021. Dintre acestea sunt evidențiate firmele care au reușit să se claseze pe primele locuri, structurate pe domenii, grupe de activitate și clase de mărime, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. (...) Sunt onorat să felicit și să urez succes în continuare tuturor firmelor brăilene, celor clasate în Top, celor nominalizate la Distincții și Trofee de excelență și, nu în ultimul rând, celor aflate în primele 10 locuri în Topul exportatorilor”, a declarat la deschiderea evenimentului, președintele CCIA Brăila, Ștefan Fusea. De asemenea, sursa citată a subliniat că un număr de 95 firme brăilene au reușit, anul acesta, performanța de a se clasa în Topul Național al Firmelor organizat de Camera de Comerț și Industrie a României.

 

Clasamentul în cifre

 

Revenind la clasamentul la nivel județean, potrivit datelor prezentate de CCIA Brăila, dintre cele 46.613 societăți comerciale înregistrate în județul Brăila, la 31 decembrie 2021, au depus bilanț 9.017, iar numărul firmelor care au îndeplinit în totalitate indicatorii luați în calcul a fost de 3.209. Mai departe, pe primele 10 poziții ale clasamentului, structurat pe domenii de activitate și pe categorii de mărime a întreprinderilor, s-au clasat 1.659 firme, comparativ cu 1.487 firme în ediția trecută a clasamentului județean. De asemenea, au fost evidențiate și firmele care în ultimii ani s-au clasat în primele 3 locuri în top: li s-au acordat distincții, respectiv trofee de excelență. Astfel, anul acesta, 351 firme au îndeplinit condițiile pentru a primi Distincție de excelență (s-au clasat în primele 3 locuri, în ultimii 3 ani) și 278 Trofee de excelență (s-au clasat în primele 5 locuri, în ultimii 5 ani).

 

 Premianții din acest an

 

Așa cum au explicat organizatorii, situațiile financiare ale companiilor locale au fost preluate de la Ministerul Finanțelor Publice, iar datele de ordin legal ale firmelor au fost furnizate de către Oficiul Registrului Comerțului. Realizatorii clasamentului au explicat că au fost eligibile întreprinderile care nu înregistrează datorii mari la bugetul de stat general consolidat precum și la bugetul local. Au fost primite în clasament companiile locale care au raportat profit din exploatare pozitiv, și o cifră de afaceri de minim 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 lei în cazul celorlalte entități. Indicatorii utilizați pentru clasificarea firmelor au fost următorii: Cifra de afaceri netă, Profitul din exploatar, Rata profitului din exploatare, Eficiența utilizării resurselor umane, Eficiența utilizării capitalului angajat.

Vă prezentăm în cele ce urmează o parte dintre ocupanții primelor locuri pe fiecare categorie în parte din clasamentul județean, pe cele 6 domenii principale de activitate.

 

Primele locuri

 

Începem cu Cercetare-Dezvoltare și Higt-Tech unde pe primul loc s-au clasat 13 companii locale: Caelsoft prod SRL, Peerless Digital SRL, Andrones Optic SRL, Radioton SRL, Honoshib SRL, Denizyon SRL, Absolute IT Solutions SRL, Lamora Tech SRL, Reisisu Consult SRL, Elericont Prest SRL, Infoasistent SRL, Aremporo SRL și CT Machinery SRL.

 

Ca capitolul Industrie, puțin peste 100 de firme locale s-au poziționat pe primul loc, printre care: Mimbu SRL, Kodera Meat SRL, Bona Avis SRL, Iulmar Meat SRL, Florisign Impex SRL, Cina Lact SRL, CAM SA, AMP Tornea SRL, Management Objectives SA, Patistar SRL, BIA Optime Production SRL, Happy Fursec SRL, Alfino Prod SRL, Cofetăria Narcisa SRL, Alidan Serv SRL, Dobicando Conf SRL, Enter 2 SA, Acernis Textil SRL, SAG Impex SRL, Mistral Confezioni SA, Mistral Due SA, Emmgi Prod SRL, Ridsilv Prod SRL, Radys Investment SRL, Ceprohart SA, Electron SRL, Paper Print Invest SRL, Nexora Plast SRL, Sabcon SRL, Euroglass SRL, Arteferro Brăila SA, Metalband SRL, Tihi SRL, Ten Comprod SRL, Pronif Industry SRL, Sanitop SRL, Badenmob SRL, Tehnologic Grup SRL.

 

Agricultură, silvicultură și pescuit: pe primul loc apare, evident, Agricost SA care deține în arendă cea mai mare suprafață agricolă compactă din România, mai precis terenurile din Insula Mare a Brăilei. Alte 26 de companii locale s-au poziționat pe primul loc, printre care Firstfarms Agro East SRL, Brai – Niță SRL, Anyulmagro SRL, Petrosu SRL, Caloianu Terra Group SRL, Capsun Fruct Prod SRL, Comly SRL, Farmday SRL, Rajami Invest SRL, Cruciani Impex SRL, Super Eggs SRL, Alhussin SRL, Sismad Agro SRL, Agri Delta Serv SRL, Silva Periland SRL, Sigenis Com SRL, Anghila Impex SRL.

 

Construcții: în acest domeniu au fost clasate pe primul loc 32 de companii, printre care Concivia SA, Euro Building SRL, Nakay Rock Construct SRL, Tracon SRL, Oldroad Construct SRL, Tipoprint Serv SRL, B.E.N. Electro Serv SRL, Full Loco Profit SRL, Uniel Serv SRL, Distrisan SRL, Termhidro SRL, Venticosin SRL, Consilif Expert SRL, Octadoris SRL, Consamar Hidroizolații SRL, Faigheodra Trade SRL,

 

În domeniul Serviciilor, au primit diplome, distincții și trofee 143 de firme precum Dunav, Distrisan, Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila, RER Ecologic Service, Recorwood SRL, Braicar, Setcar SRL, Romnav, Transmarian, Papenov Grup Pax, Administratia Piețelor și Târgurilor SA, Veneția Medical, Societatea Cooperativă UniversalCoop SCM.

 

În sectorul Comerț și Turism au fost premiate ca ocupante ale primului loc peste 100 de firme printre care Estima Motors SRL, Irmex SA, Viper SRL, Original Serv SRL, Ximena Distribuție SRL, Gofish Trade SRL, Tehnical Dent SRL, Serv Class SRL, Chimagri SRL, My Motor SRL, Interserv SRL, Titan Edilitara, Blasova Com SRL.

Pe primele 10 locuri în Top-ul exportatorilor s-au situat societățile Vard Brăila SA, Survcontrol Agro SRL, Agricost SA, Glorious Lighting SRL, Emmgi Prod SRL, Bona Avis SRL, Enter 2 SA, Braiconf SA, Gieff Fasihon SRL și Gusunlife SRL.

 

Felicitări tuturor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro