Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tony Blair propune Natiunilor Unite o rezolutie pe tema terorismului

Consiliul de Securitate ONU va adopta, miercuri, cu ocazia summitului de la New York, o rezolutie propusa de Marea Britanie si sustinuta vehement de premierul Tony Blair, privind reprimarea actiunilor teroriste si a incitatorilor lor, relateaza The Guardian, in editia electronica de luni.
Marea Britanie, care lupta pe plan intern impotriva tuturor celor care incita la violenta, intentioneaza sa impuna aceste masuri si la nivel mondial, cei 15 membri ai Consiliului de Securitate manifestindu-si aprobarea aproape in unanimitate, potrivit unei surse familiare negocierilor.
Rezolutia va obliga toate guvernele sa adopte legi conform carora sa nu poata oferi azil incitatorilor, sa interzica instigarea la terorism si promovarea "ideologiile extremiste violente".
Blair va discuta aceasta propunere, miercuri, cu alti membri ai Consiliului de Securitate, inclusiv cu presedintii celor cinci membri permanenti, Statele Unite, Rusia, China si Franta (reprezentata de premierul Dominique de Villepin).
Ambasadori din peste 20 de state s-au intilnit, duminica, pentru a incerca sa deblocheze impasul in care au intrat planurile de reforma ale ONU, dar progresele inregistrate au fost minime.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii