Mergi la conţinutul principal

Tone de substanţe periculoase, confiscate de poliţişti

În ultimele două luni, firmele din Brăila autorizate să efectueze operaţiuni cu produse toxice de protecţie a plantelor au fost în vizorul poliţiştilor. Controalele de amploare au avut loc şi în alte 22 de judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti, aproape 390 de tone şi 3.720 de litri de substanţe toxice fiind indisponibilizate.
Astfel, în perioada 21 martie - 20 mai, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea respectării prevederilor legale în sectorul produselor de protecţie a plantelor. Poliţiştii au acţionat în Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui. După cum se arată în comunicatul IGPR, poliţiştii specializaţi în substanţe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 867 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse. Au fost constatate 127 de infracţiuni, dintre care 108 prevăzute de OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului şi 12 prevăzute de Codul Penal. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 111 persoane. Poliţiştii au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 191.200 lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 387.189 kilograme şi 3.720 de litri de produse utilizate în protecţia plantelor.
Un sucevean a fost prins în flagrant în timp ce oferea spre vânzare 20 de kilograme de substanţe de tratare a plantelor, pentru care nu avea documente justificative şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute. O femeie din judeţul Ilfov oferea spre comercializare, în mod ilegal, 450 de tablete cu o substanţă foarte toxică, respectiv fosfură de aluminiu. Alte două persoane din Buzău şi Ilfov vindeau 144 de litri de erbicid radial şi 204 litri de erbicid Dual Gold 960 SC, produse contrafăcute.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro