Mergi la conţinutul principal

Toate diplomele de la "Spiru Haret" sunt valabile până la clarificarea situaţiei

Situaţia celor la care se necesită revalidarea diplomelor va fi clarificată printr-un act normativ", a spus ministrul Educaţiei, care, de această dată, nu a mai făcut nicio referire la faptul că validarea diplomelor ar urma să fie făcută după repetarea examenelor de licenţă.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, în ultimii şapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numărul documentelor cerute crescând în fiecare an, de la 5.700 în 2003, la nu mai puţin de 56.000 anul acesta. Numărul diplomelor ilegale, estimat de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Andronescu a precizat, în schimb, că Universitatea "Spiru Haret" a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferenţiar şi profesor, prin semnătura rectorului instituţiei, deşi era necesar avizul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare.

"Ministerul nu se implică în niciun fel de jocuri de interese. Ne uităm cu acelaşi interes şi la învăţământul de stat, şi la cel privat, pentru că vrem calitate de la amândouă", a mai spus ministrul Educaţiei, în replică la afirmaţiile de marţi ale preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului a declarat marţi, în legătură cu situaţia Universităţii "Spiru Haret", că pare a se fi luat decizia de a se da dreptate sindicatelor în detrimentul sistemului privat, care este astfel discreditat, şi că şi sistemul de stat suferă cam de aceleaşi "hibe".

"În momentul de faţă este un blocaj pe două paliere, este o luptă între cei care vor să diminueze învăţământul privat pentru că pâinea şi cuţitul se află în mâna celor de la stat, sindicate şi oameni politici. Iar pe de altă parte, este o luptă pentru blocarea procesului de modernizare a sistemului de educaţie dusă în tandem de sindicate, lideri de sindicat şi Ministerul Educaţiei. Se pare că s-a luat decizia să se dea dreptate sindicatelor pentru discreditarea sistemului privat. Dar vreau să ştiţi că aceleaşi hibe pe care le are sistemul privat le are şi sistemul de stat, poate într-o măsură mai mică, dar la fel", a afirmat Băsescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro