Mergi la conţinutul principal

Toamna se numără măsurile de relaxare! Se deschid cinematografele şi restaurantele

• de asemenea, evenimentele private în exterior se pot organiza cu participarea a maximum 100 de persoane, respectiv 50 de persoane în interior

 

Toamna a venit cu noi măsuri de relaxare! De la 1 septembrie putem merge din nou la cinema, la teatru sau la restaurant, acestea fiind doar câteva dintre noile măsuri ce au intrat în vigoare, după cum a transmis Prefectura Brăila. Astfel, potrivit celei mai recente hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila, începând cu 01.09.2020 se reiau activităţile cu publicul ale operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Programul de lucru va fi între 06.00 şi 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

De asemenea, se vor deschide şi restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.

O altă măsură de relaxare se referă la organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, la care pot participa acum un număr de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 100 de persoane în exterior.

“Începând cu data de 01.09.2020, la nivelul judeţului Brăila, activităţile instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50 % din capacitatea maximă a spaţiului”, se arată în hotărârea CJSU Brăila.

În ceea ce priveşte spectacolele de tipul drive-in, acestea sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura.

Tot de la 1 septembrie autorităţile au decis redeschiderea locurilor de joacă în aer liber.

Mai trebuie spus că discotecile, cluburile şi barurile care îşi desfăşoară activitatea în interiorul clădirilor rămân închise.

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila va analiza cu atenţie, săptămânal, fluctuaţia procentului de îmbolnăviri la 1000 de locuitori din judeţul Brăila, din ultimele 14 zile, urmând să ia deciziile care se impun, dacă se impun”, transmite CJSU Brăila printr-un comunicat de presă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro