Mergi la conţinutul principal

Toaletarea copacilor se face cu avizul specialiştilor şi inspectorilor de Mediu

După ce unii reprezentanţi de pe scena politico-administrativă au asociat toaletarea arborilor de pe Bulevardul Independenţei cu un film de groază despre infernul lui Hades şi "corbi care croncăne" în copaci, martori parcă la "genocidul" spaţiului verde, primarul schimbă scenariul apocaliptic. Mai exact, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef Aurel Simionescu a ţinut să dea o replică la "istericalele" consilierului independent Simona Drăghincescu şi ale prim-vicepreşedintelui PNŢCD, Gheorghe Chiru. Primarul a explicat că operaţiunea de toaletare a arborilor, executată într-o manieră "brutală", nu este decât o tăiere de regenerare, care s-a făcut cu avizul specialiştilor şi inspectorilor de Mediu. "Nu sunt nici eu, nici alţii care îşi dau cu părerea în domeniul ăsta. Specialiştii sunt aceia. Am discutat şi cu cei de la Protecţia Mediului şi cu Garda de Mediu, să avem nişte puncte de vedere pe care le-am obţinut înainte de a se apuca ei de treaba asta. Se numeşte tăiere de regenerare! Asta îmi spun toţi. Se practică în toată lumea. Sigur că pare mai brutală intervenţia asupra copacilor, dar, repet, este o chestiune care se face cu aviz de la specialişti, cu oameni care se pricep la treaba asta. Şi oricum, discuţia pe care am avut-o de la început a fost că mergem până în strada Şcolilor, după care ne oprim. Nu este vorba doar despre toaletarea copacilor, este vorba despre tot ce se întâmplă după aceea, cu flori, cu plantarea de arbori în primăvară. Pe de o parte, lumea spune că este bine că se taie, dar pe de altă parte se spune că se taie prea mult. Alţii spun «Ce frumos este! S-a luminat bulevardul». De aici până la istericale, distanţa este mare", a declarat primarul municipiului Brăila. Acesta a mai semnalat că dincolo de acest aspect, contează foarte mult siguranţa celor care se plimbă pe bulevard, precizând că în ultimii ani au fost şi situaţii neplăcute, în urma cărora Primăria a suportat multe daune. "Au căzut copaci, deşi erau verzi, foarte frumoşi şi s-a constatat ulterior că aveau scorbură în interior şi am plătit despăgubiri pentru că s-a solicitat tăierea copacului respectiv. Cine l-a verificat a văzut că este verde, dar când a venit furtuna, el a căzut. Şi nu a fost unul singur. Au fost 4-5 cazuri", a conchis Simionescu.

Nazare: "Ne permitem inimioare din flori? Cât costă ele?"

Şi deputatul PDL Brăila Alexandru Nazare a abordat, ieri, subiectul toaletării copacilor de pe bulevard, explicând că din punctul său de vedere, deja se poate pune problema unei adevărate defrişări. Totodată, democrat liberalul a ţinut să ceară municipalităţii să prezinte costurile exacte ale întregii operaţiuni de toaletare a arborilor. "Înţeleg că am început în municipiu o operaţiune de defrişare, pentru că ce se întâmplă în acest moment nu seamănă a toaletare. Nu ştiu ce facem, numărăm scorburi? S-a intervenit complet, nu e vorba de o intervenţie temperată, ci de o defrişare în toată regula. Mă interesează şi pe mine - ştiţi că eu am acest interes şi curiozitate -, cât costă? Vreau să ştiu cât costă operaţiunea de toaletare, dar mai ales cât costă întreţinerea acestor inimioare pe care le facem din flori. Ne permitem inimioare din flori? Cât costă ele? Ca să îşi dea seama brăilenii dacă îşi permit sau nu aşa ceva", a afirmat acesta. Nazare a ţinut să mai adauge că edilul-şef ar trebui să se concentreze mai mult pe regenerarea economiei municipiului şi nu pe toaletarea arborilor. "Brăilenii au nevoie de locuri de muncă la fel ca de aer. Cum vin la mine să îmi spună lucrul ăsta, vin şi la dumnealui să îi spună. Bine, dumnealui îi mai trimite la plimbare şi se enervează că vin", a mai completat parlamentarul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro