• asta a declarat Mihai Pascale, preşedintele TNL Brăila, în cadrul unui comunicat de presă unde a subliniat consecinţele pe care măsura majorării salariului minim de la 1 noiembrie le-ar putea genera asupra antreprenorilor tineri • acesta este de părere că orice creştere ar trebui să se facă în conformitate cu realităţile economice, nu “din pixul” unui ministru • trebuie subliniat că premierul Viorica Dăncilă a rectificat ulterior informaţia, indicând o posibilă majorare a salariului minim de la 1 decembrie sau 1 ianuarie
TNL-iştii brăileni sunt îngrijoraţi de măsura anunţată de Guvernul PSD privind majorarea salariului minim într-un timp foarte apropiat. Mihai Pascale, preşedintele TNL Brăila a emis, recent, un comunicat de presă prin care anunţă că tineretul liberal solicită Guvernului să renunţe la orice intenţie de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, aşa cum s-a vehiculat în ultima vreme, semnalând că în caz contrar măsura îi va distruge pe antreprenorii nou intraţi pe piaţă. Trebuie totuşi precizat că premierul Viorica Dăncilă a avut o intervenţie recentă în care a exclus varianta majorării de la 1 noiembrie, însă a vorbit despre un posibil “moment oportun” şi a indicat 1 decembrie 2018 sau 1 ianuarie 2019.
“Intenţia guvernului Dăncilă de a majora salariul minim de la 1 noiembrie, în nici 10 zile, demonstrează că premierul şi ministrul Muncii nu au cunoştinţe economice nici măcar de nivelul unui elev de clasa a XI-a şi îşi bat joc de mediul de afaceri. Tineretul Naţional Liberal cere guvernului să renunţe la orice intenţie de a majora salariul minim cu începere de la 1 noiembrie, în condiţiile în care această prevedere i-ar distruge mai ales pe tinerii antreprenori. Este regretabil că astfel de persoane ajung să conducă un minister, în condiţiile în care nu au avut nici măcar o firmă cu 3-4 angajaţi despre care ştiu că trebuie să le plătească lunar salariile şi care, la rândul lor, au familii de întreţinut”, a declarat Pascale.
Acesta a mai adăugat că orice creştere a salariului minim trebuie să se facă în conformitate cu realităţile economice şi nu din pixul unui ministru “vremelnic care vrea să mai câştige câteva voturi”. De asemenea, sursa citată a dorit să mai puncteze că introducerea unui salariu minim diferenţiat, de 2.350 lei pe lună, pentru angajaţii cu studii superioare şi pentru angajaţii cu 15 ani vechime este o prevedere profund discriminatorie la adresa tinerilor.
“Promovarea în baza unor criterii precum competenţa şi meritocraţia reprezintă un concept străin de actuala guvernare. În egală măsură, subliniez haosul decizional din interiorul guvernului în condiţiile în care ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spunea că salariul minim nu trebuie impus în economie, în mediul privat. Mediul de afaceri acuză frecvent, pe bună dreptate, lipsa de predictibilitate şi modificările de legislaţie realizate peste noapte, în încercarea de a mai petici bugetul public pentru a satisface pomenile electorale ale majorităţii PSD-ALDE. Guvernul Dăncilă-Dragnea nu ar fi stare să facă un plan de business viabil pentru o firmă cu câţiva angajaţi, dar apoi să gestioneze economia unei ţări”, a mai afirmat Pascale.
Liberalul a dorit să mai adauge că tocmai acesta este unul dintre motivele principale pentru care tinerii bine pregătiţi aleg să plece din România. “Iar exodul creierelor este una dintre problemele majore cu care se confruntă ţara noastră”, a conchis preşedintele TNL Brăila.