Mergi la conţinutul principal

Titularizare 2024. Mulți înscriși, puține posturi

• vorbim despre discipline unde există doar un post de titular (anagajare pe perioadă nedeterminată), iar pentru acesta se ”bat” 20 candidați • cea mai mare concurență se înregistrează pentru posturile de educatori, unde s-au înscris  aproape 150 candidați pentru cele 10 posturi titularizabile • în perioada aceasta au loc inspecțiile la clasă, iar pe 17 iulie va avea loc proba scrisă

 

Sute de candidați pentru 60 posturi! Vorbim despre exemanul de Titularizare de anul acesta, unde, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brăila, s-au înscris 429 candidați, iar numărul de posturi titularizabile (angajare pe perioadă nedeterminată) este de doar 64.

Cea mai mare concurență va fi la educatori, unde s-au înscris 145 candidați și sunt doar 10 posturi de titulari, adică sunt 14,5 candidați pe loc. De asemenea, concurență va fi și la învățători, unde sunt 46 candidați înscriși și doar 9 posturi de titulari. ”Bătălie” se va da și la disciplina educație fizică și sport, unde s-au arătat interesați 51 candidați și sunt doar trei posturi de titulari, din care unul în mediul rural, la Mărașu, iar celelalte două sunt pentru pregătire sportivă de specialitate (la Liceul cu Program Sportiv).

Sunt însă și discipline unde este un singur post de titular, spre exemplu limba engleză, iar numărul celor înscriși este de 20. O situație similară este și la matematică, unde este un singur post de titular pentru care vor da concurs 25 candidați.

Există însă o disciplină la care sunt mai puțini candidați decât numărul de posturi: fizica. Trei posturi de titulari au fost scoase la concurs în această sesiune și doar doi candidați s-au înscris să susțină examenul.

Trebuie spus că pe lângă cele 64 posturi de titulari mai sunt vacante și alte 260 posturi de suplinitori (angajare pe perioadă determinată).

Reamintim că Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Concursul cuprinde o probă practică sau inspecție specială la clasă în profilul postului didactic solicitat și o probă scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al Ministrului Educației.

Probele practice/inspecțiile speciale la clasă au început pe 29 mai și se desfășoară până pe 28 iunie 2024. Proba scrisă va avea loc pe 17 iulie 2024, iar primele rezultate se vor publica pe 23 iulie 2024. Candidații nemulțumiți de note vor putea depune contestații, iar rezultatele finale se vor afișa pe 31 iulie 2024.

Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. În funcție de notele obținute de candidați se va face și repartizarea pe posturile de titulari. Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor și va fi realizată în ședințele publice.

La examenul de Titularizare de anul trecut, în Brăila au fost scoase la concurs 69 posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată (posturi de titulari) și 272 posturi pentru angajare pe perioadă determinată (posturi de suplinitori). La examen au participat atunci 266 candidați, 47,47% reușind să obțină note peste 7, iar alți 37% note între 5 și 7.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro