* examenul se va derula în două centre: Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și Colegiul Național Pedagogic ”D. P. Perpessicius” * pentru a se titulariza, candidații trebuie să obțină minim nota 7 la proba scrisă
Un nou examen pentru profesori se desfășoară astăzi. Este vorba de Titularizare, examen prin care profesorii se pot angaja într-o școală pe perioadă nedeterminată.
Proba scrisă are loc în două centre de examen. Primul este Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, acolo unde sunt așteptați dascălii care vor susține proba pentru disciplinele limba și literatura română, matematică, precum și cei care își doresc un post titularizabil de învățător și educator. Cel de-al doilea centru de examen este la Colegiul Național Pedagogic ”D. P. Perpessicius”, acolo unde au fost repartizați candidații care susțin proba la restul disciplinelor. Așa cum ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, 454 de profesori sunt așteptați la examen, iar numărul de posturi titularizabile este de 78.
Potrivit Ministerului Educației, organizarea examenului scris de titularizare, în contextul pandemic actual, se va face cu respectarea condițiilor speciale de distanțare socială și de securitate sanitară.
Proba va începe la ora 9:00. Potrivit metodologiei, candidații nu pot avea asupra lor, în sala de concurs, obiecte sau materiale care să le faciliteze comunicarea la distanță. Candidații care în timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, transmițând soluții cu privire la subiect sau având asupra lor materiale nepermise, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistați, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Aceștia nu vor mai putea fi repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2021-2022.
Candidații care renunță din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații și pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.
Precizam că profesorii care nu obțin media 7 la examen, dar au minim nota 5, pot deveni suplinitori (angajare perioadă determinată).
În total, la nivel național, aproape 5.000 de posturi de titulari sunt scoase la concurs în această sesiune.