Titi vs. Stancu, Giana vs. Titi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Titi vs. Stancu, Giana vs. Titi

"Dar dacă domnia sa s-a amestecat până acum în treburile PDL Brăila, de acum înainte nu o va mai face", este avertismentul dat de Dumitriu lui Stancu * Giana Pătraşcu şi-a lepădat atitudinea diplomatică şi a trimis miercuri pe adresa redacţiei "Obiectiv-Vocea Brăilei" un comunicat de presă cu intenţia de a-l pune la punct pe Titi Dumitriu

Începutul acestei săptămâni l-a adus în ringul politic brăilean pe Titi Dumitriu, pretendentul oficial la "tronul" PDL Brăila, şişul justiţiar din teaca cuplului parlamentar Bădălan et. Balcan. Iritat la culme de faptul că preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, s-a arătat de părere că acesta nu ar fi cea mai bună alegere pentru şefia PDL Brăila ("E un pas greşit şi cu siguranţă se va vedea asta. Mai ales dacă face echipă cu cei doi parlamentari" - Stancu), Titi Dumitriu s-a avântat într-o şarjă critică la adresa social-democratului, recomandându-i să nu se mai amestece în treburile partidului pe care îl reprezintă. "Dar dacă domnia sa s-a amestecat până acum în treburile PDL Brăila, de acum înainte nu o va mai face. Nu înţeleg cum vine asta, vorbeşte şi îşi dă cu părerea despre un partid care nu este al lui, asta înseamnă că a avut treabă şi cu PDL Brăila până acum, nu?", a replicat fostul viceprimar al Galaţiului. Apoi şi-a îndreptat luneta spre colegul său de partid, prim-vicepreşedintele filialei judeţene a PDL Brăila, Gheorghe Chiru: "Eu am adus investiţii aici, mă preocupă copiii inteligenţi din oraş, dar Gheorghe Chiru ce a făcut? Întâi să vedem ce activitate a avut el, ce spun sondajele şi apoi să ne dăm cu părerea. Aşa că Stancu să îi ia de mână pe Giana Pătraşcu şi pe Chiru şi să se ducă să conducă cu ei ce partid vor vrea ei".

Cine e "Alesul"?

În replică, actualul şef al democrat-liberalilor brăileni, Giana Pătraşcu, şi-a lepădat atitudinea diplomatică şi a trimis miercuri pe adresa redacţiei "Obiectiv-Vocea Brăilei" un comunicat de presă cu intenţia de a-l pune la punct pe Titi Dumitriu. Iată cele mai acide reacţii pătraşciene: 1. "Un personaj care s-a gândit că aruncând cu noroi în munca întregii organizaţii brăilene se va lustrui pe sine şi se va aşeza la Brăila, unde crede că mai poate păcăli pe cineva, pe soclul propriei incompetenţe politice"; 2. "Sunt înduioşată că în domnul Dumitriu a încolţit un sentiment protector, patern, faţă de PDL Brăila şi se simte dator să reglementeze relaţiile noastre cu domnul Gheorghe Bunea Stancu"; 3. Privind background-ul lui Dumitriu, este de înţeles de ce organizaţia PDL Galaţi vrea să-l promoveze, adică să scape de el. Domnul Dumitriu este campion la promisiuni pe care nu şi le ţine şi la delegarea responsabilităţilor".

10r2Dialectica "sudării"

De cealaltă parte a baricadei, pe orbita social-democraţilor brăileni, preşedintele partidului, Gheorghe Bunea Stancu, mulţumit de procesul de reordonare al PSD Brăila, a ţinut să sublinieze că în timpul care a trecut de la venirea lui Victor Ponta la cârma partidului organizaţia politică a început să se sudeze şi să capete consecvenţă. Cum ar trebui să recunoaştem acest detaliu? În viziunea lui Stancu, tot travaliul de sudare a unui partid se rezumă doar la o simplă punctualitate: "Ca un exemplu, acum şedinţele încep la ora fixată, nu cu 2 - 3 ore mai târziu şi nu mai durează decât maxim 2 ore, aşa cum e şi normal". De asemenea, căpetenia social-democraţilor brăileni a explicat că intenţionează să-l invite pe Ponta la Brăila pentru o discuţie cu activul de partid, legată de viitorul PSD. Totodată, Stancu a ţinut să sublinieze şi faptul că sub nicio formă PSD nu va purta tratative pentru a intra la guvernare, precizând că toate acţiunile lor se concentrează pe găsirea unor "mesaje şi soluţii care să îi convingă pe cetăţeni în 2012".

Lege cu valabilitate de 10 ani

Pe fondul respingerii moţiunii simple pe educaţie, depuse la Senat de "tridentul" PNL-PSD-PC, l-am contactat în cursul zilei de joi pe senatorul PSD Brăila, Ion Rotaru, unul dintre semnatarii moţiunii simple, pentru o scurtă analiză a situaţiei problematice din învăţământ, mai precis pentru a afla care este, în opinia acestuia, capitolul legii care s-ar putea constitui într-un generator de abuzuri. "În esenţă, e un proiect de lege care vine şi încearcă să preia câteva elemente din legea educaţiei anterioare, însă nu rezolvă în niciun fel problemele de fond ale educaţiei şi, în opinia mea, intervine brutal în zona care vizează tradiţia universitară prin modul politic în care se vor numi rectorii în universităţi", a fost explicaţia senatorului. De asemenea, Rotaru a ţinut să ofere şi o reţetă care, în opinia lui, ar putea scuti sistemul educaţional de tot soiul de turbulenţe: "Plecând de la ideea că trebuie să facem ceva constructiv pentru elevi şi profesori, ar trebui ca o lege a educaţiei să fie valabilă 10 ani, pentru că altfel vor produce distorsiuni, nemaivorbind de faptul că această lipsă de coerenţă va genera o permanentă stare de nemulţumire a studenţilor şi elevilor".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro