Mergi la conţinutul principal
Decizia instanţei în dosarul «Cămătarii - Reţeaua Sgîrcitu»

Titi Sgîrcitu rămâne arestat la domiciliu şi nu are voie să ia legătura cu fosta soţie

Tribunalul Brăila a respins cererile inculpaţilor Sgîrcitu şi Croitoru de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu • Titi a cerut să fie lăsat să discute cu fosta parteneră de viaţă, pentru exercitarea autorităţii părinteşti faţă de copii, însă i s-a spus “nu” • inculpatul Croitoru a obţinut permisiunea de a merge la o clinică medicală, în septembrie

 

Inculpaţii Titi Sgîrcitu şi Ion Croitoru, judecaţi în dosarul «Cămătarii - Reţeaua Sgîrcitu», nu scapă de arestul la domiciliu. În urmă cu două zile, Tribunalul Brăila a dispus prelungirea măsurii preventive, chiar dacă cei doi au sperat că scapă.

Judecătorii au respins cererile inculpaţilor Sgîrcitu şi Croitoru de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. În plus, s-a respins cererea inculpatului Sgîrcitu Titi de a i se permite să ia legătura cu inculpata Ştefan Liliana Valentina pentru a discuta aspecte legate de exercitarea autorităţii părinteşti asupra copiilor rezultaţi din căsătorie.

Inculpatul Croitoru a primit totuşi permisiunea din partea instanţei, de a părăsi imobilul în care este arestat la domiciliu, pentru data de 7 septembrie, între orele 10.00-12.00, ca să se deplaseze la o clinică medicală din municipiu, pentru a face analize medicale. Cei doi inculpaţi au fost obligaţi la plata cheltuielilor judiciare către stat. Oricum, inculpaţii au dreptul de a formula contestaţie împotriva soluţiei primei instanţe, în termen de 48 de ore de la comunicare.

Reamintim că, la sfârşitul lunii octombrie 2016, grupul infracţional cu activitate de cămătărie şi şantaj, cu lider Titi Sgîrcitu, a fost destructurat de DIICOT, toţi membrii grupării, majoritatea rude care proveneau din familia fostei soţii, fiind săltaţi de acasă şi trimişi în spatele gratiilor. În ziua de 25 octombrie, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat 9 percheziţii la Brăila şi i-au luat la întrebări pe cămătari. Procurorii au stabilit că membrii grupării lăsau oamenii fără case, după ce aceştia făceau greşeala de a lua bani cu camătă de la inculpaţi, pe fondul unor probleme financiare. La sfârşitul lunii ianuarie 2017, toţi inculpaţii acuzaţi de infracţiuni de cămătărie şi şantaj, în frunte cu liderul Titi Sgîrcitu, au reuşit să scape, după trei luni, din spatele gratiilor. Şeful grupării infracţionale, Titi, s-a mutat în arest la domiciliu, la fel şi ajutorul său, Ion Croitoru, după decizia Curţii de Apel Bucureşti.

La data de 14 aprilie, procurorii de la Structura Centrală a DIICOT a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Titi Sgîrcitu, Ion Croitoru, Lenuţa Croitoru, Liliana Valentina Ştefan (fostă Sgîrcitu), Maria Pană, Dumitrel Pană şi Claudiu Daniel Ştefan. Infracţiunile de care sunt acuzaţi inculpaţii sunt cam multe şi destul de grave. Este vorba despre constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, influenţarea declaraţiilor, înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila şi are primul termen de judecată în luna septembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro