Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii din centrele de plasament vor fi informati despre Uniunea Europeana

In urmatoarea perioada, Biroul de Consilire pentru Cetateni (BCC) Braila, din cadrul Fundatiei "Lumina", va derula o campanie de informare denumita "Ce inseamna integrarea europeana pentru copiii si tinerii din centrele de plasament?", care are ca scop, in primul rind, informarea tinerilor cu privire la drepturi si obligatiile pe care le vor avea ca cetateni europeni. Totodata, BCC va incerca sa sensibilizeze institutiile brailene care, sub o forma sau alta, sint implicate in viata tinerilor, pentru a le oferi acestora sprijin dupa parasirea centrelor de plasament.
In acest sens, la sfirsitul saptaminii trecute, BCC Braila a vizitat Centrul de Plasament nr.4, unde 18 tineri au primit informatii legate de integrarea in Uniunea Europeana. "Initial, a fost aplicat un chestionar, in care tinerii si-au exprimat preferintele legate de informatiile pe care doresc sa le primeasca in cadrul intilnirii. Astfel, ei au aflat cum pot deveni cetateni europeni, care sint drepturile si obligatiile acestora, cum pot cauta de lucru in alt stat membru, cum vor fi recunoscute calificarile profesionale etc. Am preferat o actiune directa cu tinerii, ca acestia sa poata primi informatii clare si avizate, tinind cont de faptul ca BCC Braila este multiplicator/comunicator de informatie europeana. Dorim sa continuam aceasta campanie si in celelalte centre de plasament si, mai mult, sa incercam o colaborare cu institutiile brailene, pentru a le oferi un sprijin tinerilor care parasesc aceste centre", a precizat Maria Jerlaeanu, directorul Fundatiei "Lumina".
Intilnirea cu institutiile brailene care sint, mai mult sau mai putin, implicate in viata tinerilor a avut loc ieri si a reunit, laolalta, reprezentanti ai Prefecturii Braila, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei, Consiliului Judetean, Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie, Inspectoratului Scolar General, Directiei de Sanatate Publica, cit si tineri din centre de plasament, instructori de educatie, profesori si educatori. "Experienta noasta cu tinerii care parasesc centrele de plasament dateaza din 1998, atunci cind a fost infiintat Centrul Social "Lumina". In cadrul acestuia exista 35 de locuri de cazare, unde sint gazduiti tineri care nu au familii sau care nu primesc nici un sprijin din partea acestora. Fundatia este acreditata sa acorde servicii sociale pentru trei categorii: adapost pentru tineri, adapost pentru si copii maltratati si consiliere in cadrul BCC", a precizat Costin Madalin Zotoi, consilier in cadrul BCC Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii