Tinerii care au arborat steagul României pe Parlamentul moldovean au fost eliberaţi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tinerii care au arborat steagul României pe Parlamentul moldovean au fost eliberaţi

Poliţia moldoveană i-a eliberat pe cei doi tineri care au arborat pe sediile Preşedinţiei şi Parlamentului de la Chişinău tricolorul românesc şi drapelul UE în timpul protestelor violente din 7 aprilie, relatează Jurnal de Chişinău.
Ion Galaţchi, în vârstă de 17 ani, şi Dragoş Musteaţă, de 19 ani, au fost puşi în libertate marţi seară şi niciunul dintre ei nu a fost bătut.

Contactate de Jurnal de Chişinău, familiile celor doi tineri au declarat miercuri că aceştia se află la ore, în condiţiile în care alte persoane reţinute de poliţie pentru că ar fi participat la protestele din 6-7 aprilie au primit interdicţie de a părăsi locuinţa timp de 20 de zile, nu au dreptul să meargă la ore şi riscă să fie exmatriculate.

Postul moldovean de televiziune EuTV, controlat de liderul creştin-democraţilor Iurie Roşca, a difuzat imagini din arhiva Ministerului de Interne, în care cei doi tineri depun mărturii, spunând că iniţiativa de a arbora drapelele UE şi ale României le-a aparţinut şi că nu au fost forţaţi de poliţie şi de reprezentanţii Serviciului pază de stat.

„Am urcat să arborăm steagurile, pentru a linişti mulţimea şi pentru a-i demonstra că aceste clădiri sunt ca şi cucerite şi că acesta nu este un obiect de distrus şi trebuie să se oprească. Am negociat şi am urcat cu doi reprezentanţi ai poliţiei şi am instalat steagul. Când am coborât, am observat că mulţimea se mutase la Parlament. Noi, crezând că o să ajute ceea ce am făcut la Preşedinţie, am încercat să facem şi la Parlament tot aşa. La Parlament însă a fost mai greu să intrăm - am fost şi udaţi... Totuşi am intrat şi tot aşa am negociat cu poliţia ce am putea face ca să oprim masele de la distrugere", a declarat Ion Galaţchi.

Dragoş Musteaţă a declarat că iniţiativa de arborare a drapelului a venit "de la unul dintre protestatari". "Eu am preluat idea şi mi-am dat seama că acest gest ar putea să liniştească masele. Odată ce ai pus drapelul pe Preşedinţie, oamenii înţeleg că clădirea este a noastră şi nu mai are rost să se ajungă la vărsări de sânge", a spus Dragoş Musteaţă.

Cei doi tineri au afirmat să presa şi liderii partidelor de opoziţie au interpretat greşit evenimentele, când au spus că steagurile României şi UE au fost arborate pe Preşedinţie şi Parlament cu complicitatea forţelor de ordine.

Într-una dintre pozele de la evenimentele din 7 aprilie, când au fost devastate Preşedinţia şi Parlamentul, lângă cei doi tineri care arborează steagurile pe sediul Legislativului se vede şi un poliţist.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro