Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii braileni invata sa multiplice informatia europeana

Fundatia "Lumina" a organizat in perioada 4-8 februarie, un curs pentru tinerii voluntari numit "Multiplicarea Informatiei Europene", proiect finantat prin programul Phare. Cursul, derulat zilnic pe perioada vacantei de o saptamina, a urmarit dezvoltarea abilitatilor comunicative, a capacitatii de exprimare intr-un timp scurt cit si a modului de a deveni voluntar si de a transmite informatii publicului.
Tinerii, elevi ai liceelor Gh. M. Murgoci, Panait Cerna si Nicolae Iorga, au dat un test initial de verificare a cunostintelor referitoare la Uniunea Europeana, test ce a fost reluat la finalul programului, pentru a fi observata schimbarea in modul de receptare a informatiilor legate de Uniune. Au fost organizate asa-numitele "jocuri de animatie" (jocuri de incredere, jocuri de dezvoltare a spiritului de echipa, jocuri de atentie etc) de catre traineri din Alba Iulia, pentru antrenarea si instruirea viitorilor voluntari ai Fundatiei "Lumina". In cadrul activitatilor au mai intrat expozitii cu tematica specifica Uniunii Europene si au fost vizionate filmulete in care au fost prezentate traditiile celorlalte state europene. Scopul proiectului a fost clar, anume deprinderea modului de a multiplica informatii in mod corect. Desigur, programul va avea si o continuitate, intrucit elevii vor lucra cu Fundatia "Lumina" si vor alcatui planuri de activitati pentru Ziua Europei. De asemenea, ei vor organiza o tabara de instruire a altor voluntari.
"Proiectul ajuta foarte mult la pregatirea viitorilor voluntari, mai ales ca au initiativa si sint dornici sa isi informeze colegii cit si pe alti tineri ai orasului", a declarat Maria Jerlaianu, director executiv al fundatiei "Lumina".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii