Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tinerii au apreciat "Improvizatia de la Galati"

Teatrul "Maria Filotti" a gazduit, joi si vineri, doua reprezentatii ale spectacolului "Improvizatia de la Galati", creatie apartinind directorului de scena Victor Ioan Frunza. Scenografia ii apartine Adrianei Grand, iar muzica originala lui Tibor Cari. Textul este inspirat din mai multe piese de teatru apartinind autorilor: Jean Giraudoux, Tasnàdi Istvàn, Jean Baptiste Poquelin de Molière, William Shakespeare, Pierre Corneille, Jean Variot. Desi comedie, in care uneori rizi cu lacrimi, texul este filozofic si te determina sa te gindesti la actiunile tale si la celelalte in raport cu teatrul. Totul este raportat la viata teatrului: isteriile regizorilor, "talentele" actorilor, problemele create de spectatori. Distributia este formata din actori galateni cu experienta, dar si tineri: Carmen Albu, Ioan Cretescu, Cristina Uja, Steluta Constandache si Svetlana Friptu. Cele mai intinse partituri le apartin insa actorilor braileni, Alin Florea si Emilian Oprea. Ei demonstreaza ca nu au nevoie decit de oportunitati pentru a-si demonstra talentul. Salile, la cele doua reprezentatii, au fost pline cu tineri pe care textul filozofic ii prindea mai greu, insa si asa, cei doi braileni au reusit sa stapineasca sala, sa mentina atentia tinerilor treaza si sa smulga aplauze la scena deschisa.
Aceasta reprezentatie a deschis Festivalul National de Comedie de la Galati, editia a XIX-a, iar cei doi actori braileni Emilian Oprea si Alin Florea au primit Premiul special al juriului pentru prestatia artistica din "Visul unei nopti de vara" de William Shakespeare, cu care s-a prezentat teatrul "Maria Filotti", dar si pentru contributia artistica din spectacolul "Improvizatia de la Galati", ambele spectacole avindu-l ca director de scena pe Victor Ioan Frunza.
"Improvizatia de la Galati" a fost prezentata la Braila in cadrul unui proiect derulat intre cele doua teatre, din Braila si din Galati, care are ca obiectiv suplimentarea ofertei repertoriale si atragerea publicului in salile de spectacol. In aceleasi zile, in Casa de Cultura a Studentilor din Galati a fost prezentat spectacolul "Moara cu noroc" de Ioan Slavici, dramatizare de Ion Balan, regia artistica Anca Cismaru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii