Mergi la conţinutul principal

Tinere din Brăila, trimise să practice prostituția în Marea Britanie și Irlanda

* o grupare infracțională a fost destructurată de procurorii DIICOT, printr-o acțiune comună a autorităților române și a celor irlandeze * procurorii D.I.I.C.O.T Buzău și polițiștii au documentat, cu sprijinul Eurojust, activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, în România și Irlanda *au fost puse în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în România - în Buzău și Ilfov, la imobilele utilizate de persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor *membrii grupului au racolat mai multe tinere, din diferite județe de pe teritoriul României (Buzău, Vrancea, Brăila), pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie și Irlanda şi pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în folosul acestora


 

 

Grup infracțional organizat, care profita de tinere naive agățate și trimise să practice prostituția în Marea Britanie și Irlanda, destructurat de procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organzată și Terorism (DIICOT). În plasa proxeneților au picat și tinere din Brăila.

La data de 19 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Buzău, au documentat, cu sprijinul Eurojust, activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, în România și Irlanda. Polițiștii și procurorii au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în România - în Buzău și Ilfov -, la imobilele utilizate de persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. De asemenea, au fost puse în executare alte 2 mandate de percheziție domiciliară, în Irlanda, în Galway și Limerick.

Importante sume de bani obținute din exploatarea sexuală a mai multor tinere

Potrivit datelor transmise de Poliția Română și Diicot, în vederea demarării acțiunilor din data de 19 aprilie, doi polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu doi procurori DIICOT- Structura Centrală și Biroul Teritorial Buzău, s-au deplasat în Irlanda, pentru acordarea de suport operativ. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017, 12 persoane bănuite, din Buzău, ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat până în anul 2023, în scopul obținerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a mai multor tinere. ’’Membrii grupului ar fi racolat, în perioada menționată, mai multe tinere, din diferite județe de pe teritoriul României (Buzău, Vrancea, Brăila), pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie și Irlanda şi pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în folosul acestora. Serviciile sexuale ar fi fost anunțate pe site-uri web dedicate, iar actele infracționale s-ar fi săvârșit în apartamente închiriate, din diferite oraşe. Membrii grupului ar fi transferat încasările în România, unde ar fi achiziționat diferite active valoroase, bunuri mobile și imobile, în vederea disimulării originii ilicite a veniturilor. În urma perchezițiilor din România, au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 21.470 de euro, 4.300 de lei, 70 de lire sterline, 12 telefoane mobile, mai multe carduri bancare, un laptop, o cantitate de drog de mare risc (cocaină) și înscrisuri. De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la șase imobile și șase autoturisme, până la concurența a 481.000 de lire sterline și 427.000 de euro’’, au transmis anchetatorii.

Două dintre autoturismele indisponibilizate, în valoare de 100.000 și 40.000 de euro, au fost preluate în custodie de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. În urma perchezițiilor din Irlanda, a mai fost depistat un bănuit. De asemenea, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 9 telefoane mobile, un laptop și  înscrisuri. Perchezițiile domiciliare s-au desfășurat în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare irlandeze şi britanice, prin intermediul EUROJUST. 

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au fost conduse, în vederea audierii, nouă persoane. În urma materialului probator administrat, la data de 19 aprilie, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, au fost reţinute de procurorii DIICOT Buzău, iar faţă de alte patru persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar. În cursul zilei de 20 aprilie, judecătorul din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a celor cinci persoane reținute, pentru 30 de zile.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro