"Nu sunt funcționar public, iar pe de altă parte, când am fost la examen în acest an ar fi trebuit să mi se spună să ies la pensie și plecam. Marți însă, am primit o hârtie prin care am fost anunțată că sunt demisă și nu mi se pare corectă această decizie. Cu toate că a fost un an de criză, la CSM au fost rezultate remarcabile, care mențin clubul între primele 10 grupări sportive ale țării. Este un club bine închegat, de mare performanță, iar ceea ce ne-am propus în fiecare an am realizat", a precizat Tinca Amza.
Sursa citată a continuat să spună că nu ține de scaun, ci doar că, fiind în pragul pensionării, ar fi meritat o altfel de ieșire din lumea sportului, căreia i s-a dedicat total după dispariția soțului: "Aici mi-am petrecut cea mai mare parte a timpului. Tot ce am făcut la club am făcut ca la mine acasă. Mi-am dedicat viața sportului și dacă am fost mai exigentă, am facut-o pentru că am dorit performanță".
Decorată de către președintele țării, în 2000, cu medalia "Serviciul credincios", clasa a II-a, Amza spune că rămâne cu satisfacția că mulți dintre sportivii pe care i-a îndrumat s-au realizat ca oameni, dar mai avertizează, totodată că, dacă se dorește performanță, politicul nu trebuie să se implice în sport.
"Am o mare satisfacție că în urma mea rămân și foarte mulți sportivi pe care i-am îndrumat să se realizeze ca oameni și le doresc din tot sufletul ca în momentele de cumpănă să-și aducă aminte că întotdeauna le-am spus să strângă din dinți și să lupte pentru ceea ce și-au propus să facă în viață. Sunt dezamăgită de ceea ce se întâmplă, consider că politicul nu trebuie să se implice în sport. Eu nu am făcut decât politica sportului și, indiferent din ce postură, voi rămâne alături de mișcarea sportivă brăileană", a mai adăugat Tinca Amza.
Tinca Amza, directorul demis al Clubului Sportiv Municipal Brăila, și-a petrecut cei 38 de ani, de la terminarea facultății, în domeniul sportului. A început ca profesoară de Educație fizică și sport în 1971, activitate pe care a desfășurat-o până în 1997, când a fost numită la conducerea actualului Club Sportiv Municipal. Din acel moment, Tinca Amza a rămas la conducerea acestei grupări sportive până pe data de 6 octombrie, zi în care a primit înștiințarea din partea MTS că a fost demisă din funcție .
"In 1997, Clubul a rămas fără conducător, într-o situație deplorabilă, și am fost detașată, cum se întâmpla pe atunci, la conducerea lui. În câteva luni am reușit să-l revigorez și să stabilizez situația. Apoi am dat concurs și am rămas la conducerea lui până în 2009. Fiind mulți ani profesoară, lucrând cu copiii, dar fiind și membră a biroului de conducere a clubului, activitatea nu îmi era străină și eram și legată sufletește de ce se întâmpla aici. Mai ales că, în calitate de profesor, dădusem clubului mulți sportivi de performanță. În timp, clubul a produs nume mari în box, atletism, înot, kaiac-canoe, sportivi care au devenit maeștri ai sportului, medaliați la campionatele mondiale și europene. Tot aici, sub ochii mei, s-a antrenat, pe vremuri, Anișoara Cușmir și consider că un pic din rezultatele ei se datorează și muncii mele, la fel cum pot spune că am pus și eu ceva merite la performanțele Cameliei Potec și ale Dianei Mocanu, campioanele olimpice ale României", și-a reamintit cu plăcere Tinca Amza.