Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A tilharit doi minori, apoi a sters-o din tara

Din pricina derbedeilor care ataca trecatorii, strazile municipiului au devenit tot mai nesigure, iar Politia are de rezolvat mai multe cauze penale, unele cu AN (autori necunoscuti). Mare parte dintre infractori sint dibuiti si ajung acolo unde le e locul, adica dupa gratii. Altii ori nu sint identificati, ori o sterg pur si simplu din tara, profitind de blindetea legilor penale romanesti.
Este si cazul lui Adrian Chioru, de 20 de ani, individ cu antecedente penale in minorat, care a tilharit doi pusti asta-toamna, pentru ca, in luna ianuarie a. c., sa plece pur si simplu din Romania, fara a i se mai da de urma. Potrivit procurorului Doina Stoian, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in ziua de 6 octombrie 2005, Lica Iulian S., 16 ani, elev la Grupul Scolar Industrial "C-tin Brancoveanu" din Braila, se afla in statia de autobuz de linga magazinul "Winmarkt", cind a fost acostat de catre un individ dubios, nimeni altul decit inculpatul Chioru. Pustiul tinea telefonul mobil in mina. Agresorul i l-a cerut, chipurile, ca sa se uite la el, iar victima, de frica, s-a conformat. La sosirea autobuzului, infractorul a urcat, fara sa-i pese de rugamintile copilului. A coborit apoi la "Telefoane", cerindu-i pagubitului 200.000 de lei in schimbul telefonului mobil. Lica i-a dat 100.000 de lei, dar banditul tot nu i-a restituit bunul care-i apartinea de fapt si de drept. Dupa ce i-a tras un pumn minorului, Chioru a intrat in scara unui bloc din apropiere, "ca sa schimbe cartela SIM". O ora l-a asteptat pagubasul, dar agresorul nici gind sa mai iasa din bloc.
Citeva zile mai tirziu, un alt minor, Angelo Alexandru S, de 15 ani, a sesizat Politia, reclamindu-l pe Adrian Chioru. Tilharia s-a petrecut, de fapt, in ziua de 23 septembrie 2005, tot in fata magazinului "Winmarkt". Victima se afla in statia de autobuz, impreuna cu doi colegi, cind a fost acostata de infractor. Observind ca are un telefon mobil in buzunar, banditul i l-a cerut minorului, chipurile, "ca sa vada cit este ora". Dupa ce a pus mina pe telefon, el l-a prins de git, "prieteneste" si l-a obligat sa-l insoteasca pina la "Eurostil", ca sa schimbe cartela SIM. In realitate, infractorul l-a abandonat pe copil pe treptele magazinului, apoi a parasit cladirea pe o iesire laterala. Daca, in primul caz, telefonul mobil a fost recuperat, in cazul lui Alexandru paguba a ramas nerecuperata.
Oamenii legii l-au tot cautat pe Adrian Chioru, insa nici macar rudele nu stiau unde se ascunde. Abia in primavara acestui an, anchetatorii au aflat ca infractorul a parasit tara prin Punctul de Frontiera Arad, la data de 27 ianuarie 2006.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii