Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tilea demonstreaza ca niciodata nu-i prea tirziu sa te apuci de citit

Am inteles, primarul asta al vostru (ca al meu nu-i, pentru ca nu l-am ales) refuza cu indirjire lectura. Cica zilnic are de-a face cu sute de petitii, acte si hotariri la locul de munca, iar cind vede hirtiile il apuca dracii. Cum naiba sa le parcurga el, sa vada ce scrie acolo, la ce se refera fiecare in parte? Lectura este obositoare, frate, nu-i pentru orice muritor de rind. Asa ca dom' primar Cibu prefera, ca mai toti romanii, sa priveasca la televizor la serviciu, adica sa se culturalizeze de la buletinele de stiri si din filmele in care sint ascunse toate "Secretele Mariei". Primarul are si o explicatie pentru faptul ca nu citeste ce semneaza ca Cibu: "Cetatenii imi scriu tot felul de chestii, iar lucrurile astea pe mine nu ma intereseaza". Are dreptate domnu' Cibu! Pai ce, el de asta a venit la primarie, ca sa rezolve problemele cetatenilor? Mai intii sa-si rezolve problemele lui si dup-aia, daca nu s-o termina mandatul, se apuca si de altele.
Poftim, din acest punct de vedere, foarte de apreciat mi se pare viceprimarul Tilea. Omu' spune cu mina pe inima ca citeste non-stop. Orice petitie de la oameni trece prin mina lui, iar el cu hirtiile in cauza nu face treaba aia pe care o facem inainte de a trage apa. Nu, el citeste. Personal, nu cred ca ii si ramine ceva in cap dupa ce termina de citit, dar nu e cazul sa-l critic acum pe Tilea pentru o chestie atit de minora. Sper, totusi, ca domnu' Tilea este o persoana serioasa si continua lectura si in particular, nu numai la locul de munca. Mi-as permite sa-i recomand lui Tilea ca seara, inainte de culcare, sa incerce si carti putin mai complicate, cum ar fi, de exemplu, "Ocolul Pamantului in 80 de zile" de Jules Verne sau "Punguta cu doi bani" de Ion Creanga. In scurt timp, gradul lui de cultura il va eclipsa pe cel al lui Cartarescu. Ma, deci daca la primarie ati pus niste puturosi si indolenti, macar sa va puteti mindri ca va conduc niste insi cititi. Cititi si dati mai departe, ca acu' se face 2008, iar Cibu si Tilea va vor imbirliga din nou sa-i votati. Pina atunci, imi place sa cred ca i-ati CITIT pe amandoi!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii