Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tigarile au disparut de pe rafturi

Preturile la tigari au ramas inca neschimbate, insa problema este ca nu prea se mai gasesc la chioscuri. Asta in contextul in care din aceasta luna prin aplicarea taxei de viciu se asteapta o importanta scumpire la capitolul tigari, estimata de specialistii din piata la circa 10.000 lei vechi/pachet. In cursul zilei de ieri, majoritatea magazinelor de cartier au ramas fara tigari din clasa de preturi medii, vinzatorii motivind ca furnizorii nu au mai preluat comenzi. "N-au mai venit cei de la firma sa preia comenzi. Se stie ca urmeaza o scumpire si asteapta sa vada care vor fi noile preturi. Din cite am auzit se pare ca si furnizorii nostri au epuizat stocurile de tigari cu preturi nemodificate si de aceea n-au mai venit. La vinzare mai avem doar tigari scumpe", au explicat majoritatea comerciantilor intervievati ieri. Nici comerciantii care au inchiriat standuri in complexul comercial "Tug Center" nu mai aveau tigari: "S-au vindut zilele astea cu cartusul tigari. A cumparat lumea de teama ca dupa scumpire o sa-i coste mai mult. Acum mai avem tigari insa doar citeva sortimente care oricum se vindeau mai prost. Asteptam si noi sa vedem care vor fi noile preturi, prentru ca s-a auzit de o scumpire de circa 10.000 lei la pachet, dar circula si variante cu scumpire de doar 5.000 lei/pachet", ne-a declarat unul dintre comerciantii de tigari din compexul comercial "Tug Center". Majoritatea celor intervievati au opinat ca lucrurile vor fi clarificate in ceea ce priveste noile preturi, in cursul acestei zile, sau cel mai tirziu luni 8 mai.
Potrivit legislatiei in vigoare din aceasta luna intra in aplicare taxa de viciu in cadrul accizei atit pentru tutun, cit si pentru alcool. Astfel, acciza minima pe pachetul de tigari a crescut cu 54,7%, de la 19,92 euro/1.000 de tigarete la 30,83 euro/1.000 de tigarete. Estimarile producatorilor de tigari indica un efect de crestere a preturilor dupa introducerea taxei pe viciu de aproximativ 20 - 30%.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii