Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teza la romana le-a dat de furca elevilor

Ieri, elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au sustinut ultima teza cu subiect unic din acest semestru, si anume cea la limba si literatura romana. Dupa ce au primit subiectele extrase la nivel national, elevii au avut la dispozitie doua ore pentru a termina teza. Dupa cum ne-au precizat atit elevii, cit si profesorii, subiectele la limba si literatura romana au fost accesibile, dar la cele pentru clasa a VIII-a, au existat cerinte mai dificile la care elevii au fost nevoiti sa isi puna mintea la contributie. Directorul Liceului de Arta "Hariclea Darclee", profesorul de limba si literatura romana Adrian Simion, ne-a declarat ca subiectele au fost conform programei si modelului transmis de Ministerul Educatiei si ca elevii nu au fost pusi in dificultate.
"Notele o sa fie usor de obtinut, sigur elevii vor lua peste 7. Au fost si niste compuneri libere, deci elevii nu au mai fost nevoiti sa memoreze anumite texte. Multi au terminat destul de repede, chiar inainte de expirarea celor doua ore. Copiii erau multumiti de subiectele primite, nu i-am vazut suparati, deci sigur vor lua note mari", a spus prof. Adrian Simion.
La iesirea din salile de examen, elevii de la Scoala "Ion Creanga" au recunoscut ca unele dintre subiectele la limba si literatura romana au fost putin cam grele. Cu toate acestea, ei se asteapta sa ia note destul de bune, dar nu atit de mari ca la matematica sau istorie si geografie.
"A fost usor, am rezolvat tot si sper la o nota mare", ne-a spus Diana Dumitru, cls. a VII- a C, Scoala "Ion Creanga". "Mi s-a parut destul de usoara, la gramatica mi s-a parut un pic cam greu. Cu toate acestea cred ca voi lua intre 9 si 10", ne-a precizat Corina Oprea, cls. a VII-a A, de la aceeasi scoala. "Am fost un pic surprinsa de teza unica la romana. In comparatie cu tezele de la matematica si geografie, aceasta a fost mai dificila. Nu ma astept la 10 pentru ca stiu ca nota maxima la romana se ia greu, este vorba de interpretare", a punctat Larisa Cristina Toader, cls. a VIII- a E.
"A fost destul de dificila teza, am sperat la un subiect mai usor. Subiectele au fost un pic neclare. Categoric nu voi lua 10", ne-a spus Adina Burlacu, cls. a VIII- a E.
Profesorul de limba si literatura romana Nicolae Barbu, de la Scoala "Ion Creanga", a precizat ca subiectele au fost accesibile si pentru elevii claselor a VII- a, dar si a VIII- a si ca elevii ar trebui sa ia note bune deoarece astfel de subiecte s-au lucrat la clasa.
"Sint sigur ca acei copii care au fost foarte bine motivati au facut lucrari bune. Dovada sint si tezele celelalte la matematica si istorie sau geografie. Pot sa zic ca au fost unele poticneli la cls. a VIII- a, insa copiii motivati le-au depasit. Subiectele au fost pe masura posibilitatilor. In ceea ce ii priveste pe elevi, acestia nu au iesit de la teza dezamagiti, ci doar putin dezorientati", ne-a precizat prof. Nicolae Barbu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii