Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teroristul clasei sta trei zile acasa

Ieri, la Scoala "Ion Bancila", elevii clasei a V-a B nu au venit la scoala. Dupa tot scandalul provocat de intilnirea dintre parintii suparati si tatal copilului violent, conducerea Inspectoratului si a scolii au hotarit sa propuna elevului problema si tatalui acestuia transferul la alta unitate scolara. Pe linga intoarcerea la Liceul cu Program Sportiv s-a discutat si despre eventualitatea inscrierii acestuia la Scoala "Waldorf". Aceste solutii au fost prezentate tatalui, ieri dimineata, insa acesta nu a acceptat nici o sugestie. Tine mortis ca Stefanut sa ramina la Scoala "Ion Bancila". Mai mult, atunci cind directoarea scolii, Ana Maria Dumitriu, i-a pomenit despre posibilitatea sanctionarii cu transfer obligatoriu la alta scoala, acesta a spus ca a consultat un avocat si copilul ar fi trebuit intii transferat la o clasa paralela si abia apoi transferat la o alta scoala. "Copiii nici astazi nu au venit la scoala, insa de miine vor veni. Situatia elevului Stefanut va fi discutata deseara in Consiliul Profesoral si o sa vedem ce se hotaraste, daca profesorii vor fi de acord sa il transferam la o clasa paralela. Profesorii sint inversunati, nici nu mai vor sa auda de el, parintii la fel, nu-si mai lasa copiii la scoala daca vine si el in aceeasi clasa. Noi l-am chemat pe tata azi dimineata si i-am propus mai multe variante de transfer, dar tine mortis sa-l aduca aici. De miine vor veni la scoala ceilalti 19 elevi, iar Stefanut va sta acasa pina joi inclusiv. Am considerat ca este mai bine sa piarda lectiile un copil, decit o clasa intreaga. Vineri vom vedea ce va fi", a spus directoarea Ana Maria Dumitriu. Consiliul Profesoral, in cadrul caruia se hotaraste soarta elevului violent si agresiv, s-a intrunit aseara.
Reprezentantii parintilor au spus ca de astazi isi vor duce copiii la scoala, dar daca vineri o sa apara Stefanut in clasa vor intra din nou in greva si nu-i vor mai lasa la scoala. "Am inteles ca acestea ar fi treptele sanctiunilor pe care trebuie sa le primeasca elevul, transferul la o clasa paralela, apoi transferul la o alta scoala. Este culmea! Elevul care creeaza probleme vine cu avocat si vrea ca legea sa fie respectata. Poate va trebui sa consultam si noi un avocat daca situatia nu se va rezolva", a spus mamica unui elev din clasa a V-a B.
Reamintim ca luni, la prinz, parintii celor 19 elevi din clasa a V-a B de la Scoala "Ion Bancila" nu si-au mai lasat copiii la scoala si au venit toti sa discute cu conducerea scolii situatia creata. Ei sint nemultumiti de faptul ca un elev violent, foarte obraznic, cu o afectiune psihica stabilita de specialisti, caruia i s-a recomandat un tratament medicamentos, este tinut in clasa alaturi de ceilalti copii, iar orele nu se pot desfasura normal. Profesorii au coborit stacheta pentru ca lectiile sa le priceapa si elevul problema. Mingea batuta in timpul orei in clasa, profesori agresati verbal, alergaturi prin clasa si pe holurile scolii - parintii au suportat acest calvar un an si li s-a promis ca in clasa a V-a elevul va fi transferat la alta scoala. In toamna, elevul a reaparut in clasa si, odata cu el, si problemele, iar situatia a devenit de nesuportat.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii