"Termoelectrica" vinde Centrala Termică de la Ianca | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Termoelectrica" vinde Centrala Termică de la Ianca

Compania de stat "Termoelectrica" a publicat un anunţ privind organizarea unei licitaţii deschise cu strigare, la un preţ în urcare, având ca obiectiv vânzarea Centralei Termice de la Ianca. Ca să vă faceţi o idee, este vorba de primul ansamblu de clădiri de pe platforma fostei fabrici de zahăr din localitate, după ieşirea de pe podul peste calea ferată de la intrarea în oraşul Ianca. Preţul de pornire a licitaţiei, cu alte cuvinte preţul minim pe care-l cere compania mamă, este de 850.000 lei (fără TVA), ofertanţii fiind obligaţi să achite şi o garanţie de participare la procedură în cuantum de 25.500 lei, precum şi o taxă de participare de 1.000 lei. Dosarul de prezentare a obiectivului ce urmează a fi scos la licitaţie costă 500 lei şi poate fi cumpărat numai de la sediul central al "Termoelectrica".
Potenţialii cumpărători vor depune la sediul companiei de stat din Bucureşti, în plic sigilat, documentele de participare până pe 25 ianuarie 2012, ora 15.00, acesta fiind şi termenul de decădere. Deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitaţie, în vederea analizării şi stabilirii ofertanţilor acceptaţi la licitaţie, se va face în prezenţa tuturor ofertanţilor sau ai reprezentanţilor legali ai acestora a doua zi la ora 11.00. Verificarea şi analizarea documentelor se va face pe 26 ianuarie până la ora 13.00, pentru ca începând cu ora 14.00 să înceapă efectiv licitaţia în prezenţa a cel puţin doi ofertanţi acceptaţi.
De precizat că, potrivit ultimei scrisori de intenţie la acordul cu FMI, statul român s-a angajat să facă privatizarea mai multor companii, printre care se numără şi "Termoelectrica". Mai concret, aceasta face parte din cel de-al doilea grup de companii care ar urma să fie privatizate, iar la acest capitol s-a prevăzut în mod clar vânzarea completă a filialelor Galaţi şi Brăila.
De mai mulţi ani, "Electrocentrale" Brăila încearcă o privatizare parţială prin constituirea unui parteneriat public privat italiano-german, în cadrul căruia să fie modernizat şi repus în funcţiune unul dintre grupurile dezafectate de producere a energiei electrice de pe platforma energetică de la Chiscani.
Reamintim că "Termoelectrica" şi consorţiul format din "E.ON Kraftwerke GmbH" (Germania) şi "Enel" (Italia) au semnat la 18 iunie 2008 Memorandumul de înţelegere pentru construirea termocentralei de tip greenfield de la Brăila, ale cărei costuri sunt estimate la aproape 1,2 miliarde euro. Această unitate nouă de producţie pe bază de huilă ar avea o capacitate de 800 MW.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro